Antena Meniu Search
x

Video Moş Crăciun păstrează distanța în pandemie. Laponia este pustie, față de anii trecuți

În Laponia, festivităţile de iarnă abia au început. Însă, pandemia nu a ocolit tărâmul lui Moş Crăciun care acum este aproape pustiu. În Rovaniemi sunt cu 90% mai puţini turişti decât în anii trecuţi, iar cel mai îndrăgit bătrânel stă departe de copii. Inclusiv agenţiile de turism din România au anulat excursiile către Laponia.

de Redactia Observator

la 12.11.2020, 22:58

Vezi și
  • Din data de 23 noiembrie, turiştii care intră în Finlanda trebuie să prezinte un test negativ COVID
  • Restricţiile descurajează multe agenţii de turism, care au reprogramat excursiile pentru la anul.

În casa lui Moş Crăciun din Rovaniemi, copii îşi spun dorinţele printr-un perete de plexiglass. În atelierele pentru jucării, masca este obligatorie, iar elfii, ajutoarele de nădejde ale Moşului, păstrează distanţa.

În fiecare an, Rovaniemi era vizitat de aproape o jumătate de milion de turişti din toată lumea. Iar peste 60.000 rămâneau cel puţin o noapte în satul lui Moş Crăciun. Cei mai norocoşi copii sunt finlandezii care au undă verde către Cercul Arctic. Restricţiile de călătorie impuse în pandemie îi ţin pe turiştii străini departe de Finlanda, iar numărul de vizitatori a scăzut cu 90%.

Marius Berca, manager agenţie de turism: Laponia, da! Se poate călători. Sperăm ca în acest an să putem să facem toate aceste programe, bineînţeles cu ajutorul turiştilor, bineînţeles în momentul în care ni se va permite.

Drumul până la casa Moşului e însă anevoios. Din data de 23 noiembrie, turiştii care intră în Finlanda trebuie să prezinte un test negativ COVID făcut în urmă cu maximum 72 de ore. Iar la sosirea în ţară, vor intra în carantină timp de trei zile, apoi vor face al doilea test. Vor fi însă scutiţi de proceduri dacă se află pe teritoriul ţării pentru doar 72 de ore. Costurile pentru o vizită în Laponia ajung la 2000 de euro de persoană pentru un sejur de patru zile.

Restricţiile descurajează multe agenţii de turism care au reprogramat excursiile pentru la anul.

Cristina Vascan, senior consultant turism: Din păcate, Laponia este o destinţie pe care o putem vizita doar online. Sperăm ca la anul charterul să fie din nou o tradiţie a noastră.

Cu o disciplina de fier, finlandezii trec cu brio testul pandemiei. Au înregistrat puţin peste 18 000 de cazuri şi 365 de decese în total. Cât un bilanţ înregistrat în medie în două zile în România.

Moş Crăciun rămâne optimist şi speră să ajungă totuşi la toţi copiii anul acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Moş Crăciun păstrează distanța în pandemie. Laponia este pustie, față de anii trecuți