Antena Meniu Search
x

O opozantă rusă a îndemnat la proteste anti-război în Moscova. A fost arestată imediat ce a ieșit din casă

Rusia a atacat, joi, Ucraina pe uscat şi din aer. Uniunea Europeană, SUA și NATO amenință cu sncțiuni, însă liderul de la Kremlin nu pare intimidat. La Moscova, autoritățile îi amenință pe toți cetățenii care vor să se alăture protestelor anti-război. 

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 16:08

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Moscova îi amenință pe rușii care vor să se alăture protestelor anti-război. O lideră a opoziției ruse, care a îndemnat la manifestații, a fost arestată când a ieșit din casă, potrivit unei jurnaliste americane. 

Între timp, în Ucraina, armata rusă a ajuns în regiunea Kiev, dinspre Belarus, la câteva ore după ce Putin a declașat războiul. Elicopterele de atac rusești au preluat controlul bazei aeriene Gostomel, chiar la periferia Kievului. Urmează un atac iminent asupra Kievului cu rachete de tip Grad vizând ţinte militare, au anunţat ucrainenii, relatează AFP. Între timp, Kremlinul a anunțat că nu vrea să ocupe toată Ucraina.

Totodată, NATO anunță activarea planurilor de apărare, ceea ce le permite comandanților militari autoritatea de a desfășura forțe oriunde în țările membre, atunci când este nevoie, fără a mai aștepta decizia politică.

Jens Stoltenberg a făcut un apel către Rusia "să renunțe imediat la mișcările militare și să aleagă calea diplomatică". Oficialul a precizat că Alianța a activat astăzi planurile de apărare, ceea ce le permite comandanților militari mai multă autoritate să trimită forțe când este nevoie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O opozantă rusă a îndemnat la proteste anti-război în Moscova. A fost arestată imediat ce a ieșit din casă