Antena Meniu Search
x

Momentul în care rușii intră în Kiev pentru un asalt cu rachete GRAD. Elicoptere filmate lângă oraș. VIDEO

Armata rusă a ajuns în regiunea Kiev, dinspre Belarus, la câteva ore după ce Putin a declașat războiul în Ucraina. Elicopterele de atac rusești au preluat controlul bazei aeriene Gostomel, chiar la periferia Kievului. Urmează un atac iminent asupra Kievului cu rachete de tip Grad vizând ţinte militare, au anunţat ucrainenii, relatează AFP. Între timp, Kremlinul a anunțat că nu vrea să ocupe toată Ucraina.  

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 15:28

Vezi și

Unităţi militare ruseşti au pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus pentru a efectua un atac cu rachete Grad asupra unor ţinte militare, a anunţat joi Serviciul ucrainean de pază a frontierei într-un comunicat, citat de AFP. Grănicerii, fără a preciza natura acestei incursiuni terestre, au adăugat că ea a avut loc prin postul de control Vilcia, situat la circa 150 km nord de capitala ucraineană. O jurnalistă de la France Presse a constatat prezenţa mai multor elicoptere fără însemne de identificare zburând în grup la joasă altitudine deasupra unei suburbii a Kievului, capitala ucraineană.

Informaţii neconfirmate susțin că acest zbor grupat provine din Belarus. Ministerul Apărării din Belarus, ţară aliată cu Rusia, anunţase închiderea de la ora 09:00 GMT a spaţiului aerian belarus deasupra frontierei ucrainene, în sud, cu scopul de a "garanta securitatea utilizării spaţiului aerian" al ţării. "Trupele ruse au încălcat graniţa de stat. Echipamentul de război al inamicului a trecut prin punctul de frontiera Vilcia", a indicat Serviciul ucrainean de frontieră', citat de EFE, potrivit căruia armata ucraineană s-a confruntat cu forţe armate ruseşti.

Rusia a lansat joi dimineaţă o operaţiune militară la scară mare împotriva Ucrainei, sub pretextul de a apăra persoanele din estul Ucrainei de "abuzuri" şi "genocid" din partea guvernului ucrainean. Mai multe elicoptere neidentificate care zburau în grup, la altitudine joasă, la periferia Kievului au fost filmate. Potrivit unor informaţii neconfirmate este vorba despre un zbor în grup care provine din Belarus. Ministerul Apărării din Belarus, un aliat al Rusiei, a anunţat închiderea spaţiului aerian belarus deasupra frontierei ucrainene începând de la ora 9.00 GMT (11.00, ora României). Minskul a închis acest spaţiu aerian cu scopul de a ”garanta securitatea folosirii spaţiului aerian” al Belarusului.

Ucraina susține că Rusia refuză să mai negocieze

Pe acelaşi subiect

Președintele Volodimir Zelenski susține că eforturile interne și internaționale de a aduce Rusia înapoi la masa negocierilor și de a pune capăt invaziei totale a Ucrainei sunt refuzate de Kremlin. „Fără îndoială, Federația Rusă nu se angajează acum în niciun fel de discuții și nici nu o va face”, a declarat un consilier din administrația lui Zelenski, citat de Financial Times.

Kremlinul spune că Rusia nu are de gând să ocupe toată Ucraina

Moscova vrea să elimine amenințarea militară la adresa Rusiei, dar nu intenționează să ocupe întreaga țară, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Obiectivele președintelui rus Vladimir Putin sunt „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”. Ambele reprezintă o amenințare pentru statul nostru și pentru poporul nostru”, a spus Peskov.

„Nimeni nu vorbește despre ocupație, o astfel de formulare este inacceptabilă. Urmărim doar obiectivele stabilite de președinte, restul este o chestiune de alegere a poporului ucrainean”, a spus el. Kremlinul se așteaptă să vadă un sprijin larg în rândul publicului rus, a spus el. „O majoritate solidă a poporului a susținut decizia președintelui de a recunoaște cele două republici Donețk și Lugansk”, a adăugat Peskov.

Ministrul Apărării din Ucraina spune că armata a ținut linia frontului în Donbas

Ministrul Apărării din Ucraina a spus că „planul inamicului de a ne distruge nu a funcționat”. „Ucraina ripostează și ripostează cu succes”, a adăugat Oleksii Reznikov. Reznikov a spus că forțele guvernamentale au „ținut” linia frontului în regiunea Donbas, din estul îndepărtat, unde forțele guvernamentale se luptă cu separatiștii controlați de ruși din 2014. „Inamicul a fost respins. Ocupatorii au pierdut deja șase avioane, două elicoptere și cinci tancuri”, a spus Reznikov.

El a spus că Ucraina cere acum sprijin internațional: „Astăzi, am avut apeluri telefonice cu miniștrii Apărării din Regatul Unit, Lituania, Turcia și alți parteneri”. „Vom obține mai multe arme, mai multe capacități defensive”, a adăugat el. Reznikov a cerut tuturor cetățenilor „gata să ia armele” să se alăture forțelor de apărare teritoriale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Momentul în care rușii intră în Kiev pentru un asalt cu rachete GRAD. Elicoptere filmate lângă oraș. VIDEO