Antena Meniu Search
x

Video Moscova, înfuriată de ultima decizie privind prețul barilului de petrol. Amenință că nu va mai livra niciodată țiței în Vest

Noi sancţiuni pentru Rusia. Cele mai dezvoltate state ale lumii au stabilit ca preţul barilului de petrol rusesc să fie plafonat la 60 de dolari. Este încă o decizie menită să reducă veniturile Moscovei. Măsura, care va intra în vigoare de luni, a înfuriat Kremlinul. Oficialii au ameninţat că nu vor mai livra vreodată petrol Europei şi au anunţat că vor găsi altă piaţă de desfacere.

De Redactia Observator la 03.12.2022, 21:24
Vezi și

Decizia ţărilor din G7 - SUA, Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, Japonia şi Canada - alături de Australia, vine la o zi după un acord similar al statelor Uniunii Europene. Măsura este complementară embargoului european asupra petrolului rusesc importat pe cale maritimă. 

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene: Acest plafon are trei obiective. În primul rând, consolidează efectul sancţiunilor noastre. În al doilea rând, va reduce în continuare veniturile Rusiei şi în al treilea rând, în acelaşi timp, va stabiliza pieţele globale de energie, pentru că permite ca o parte din ţiţeiul rusesc transportat pe apă să fie comercializat şi transportat de operatori UE către ţări terţe, câtă vreme e vândut sub plafon.  

Şi reprezentanţii Statelor Unite au declarat că plafonul de 60 de dolari va limita sumele pe care Putin le folosește pentru a-și finanța invazia brutală. Liderul de la Kremlin se încăpăţânează să arunce în luptă sute de echipamente militare şi mii de trupe în asaltul asupra oraşului Bahmut, din regiunea ucraineană Doneţk. Sectorul de aproximativ 15 kilometri din jurul localităţii a devenit principalul efort ofensiv al Rusiei de la începutul lunii august 2022, dar capturarea zonei ar avea o valoare operațională limitată, spun experţii militari. Forțele ucrainene au respins până acum toate atacurile rusești, deşi costurile umane şi operaţionale sunt uriaşe.  

Bombardamentele ruseşti continuă şi în Herson, unde au avut loc 28 de atacuri în ultimele 24 de ore

Pe acelaşi subiect

Mai multe clădiri rezidențiale au fost distruse. Autorităţile ucrainene evacuează oamenii rămaşi pe malul stâng al Niprului, pentru că se aşteaptă la intensificarea ostilităţilor.

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe: Anticipăm un nou atac masiv cu rachete din partea Rusiei şi scopul acestui atac este distrugerea completă a sistemului nostru energetic. Nu cred că ţările care vor sincer pace se comportă aşa. Şi, câtă vreme Putin preferă războiul, noi vom prefera să luptăm cu el şi să-l învingem pe câmpul de luptă.

Şi Casa Albă a anunţat că preşedintele Biden nu are în plan discuţii cu Vladimir Putin pe tema unui acord de pace, deoarece nu sunt îndeplinite deocamdată condiţiile necesare. Kremlinul exclude în acest moment orice retragere a trupelor sale din Ucraina. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Moscova, înfuriată de ultima decizie privind prețul barilului de petrol. Amenință că nu va mai livra niciodată țiței în Vest