Meniu
Search
x

Moscova refuză să înapoieze avioane în valoare de peste 10 miliarde de dolari: "Toate aeronavele străine închiriate rămân în Rusia"

Vicepremierul rus Iuri Borisov a declarat joi că toate aeronavele străine închiriate aflate în Rusia după rezilierea contractelor de leasing occidentale au fost înscrise în registrul rus al aeronavelor şi vor rămâne în Rusia, transmite Reuters.

De Redactia Observator la 01.04.2022, 07:55

Impunerea de sancţiuni de către puterile occidentale ca răspuns la campania militară a Rusiei în Ucraina a forţat firmele de leasing occidentale să rezilieze contractele de leasing cu companiile aeriene ruse pentru peste 500 de avioane.

Valoarea avioanelor închiriate de operatorii aerieni ruşi de la firme occidentale este estimată la circa 10 miliarde de dolari. Peste 400 dintre acestea sunt încă în Rusia.

Termenul limită până la care Rusia ar fi trebuit să returneze avioanele în urma sancţiunilor occidentale a expirat pe 28 martie.

Potrivit analiştilor, deşi avioanele sunt asigurate, natura şi amploarea fără precedent a potenţialelor pierderi va însemna probabil ani de litigii între locatori şi asigurători, înainte de luarea oricăror decizii privind plăţile, spun analiştii.

Pe acelaşi subiect

Deşi valoarea totală a avioanelor este uriaşă, impactul asupra firmelor individuale de leasing poate fi încă gestionabil, chiar dacă sunt necesare reduceri de valoare, deoarece aeronavele închiriate companiilor aeriene ruse reprezintă mai puţin de 10% din portofoliile majorităţii firmelor de leasing.

Rusia vrea să interzică intrarea în ţară a cetăţenilor care vin ţări "neprietenoase"

Rusia vrea să restricţioneze accesul în ţară tuturor cetăţenilor care vin din ţări "neprietenoase", potrivit The Guardian. Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a anunţat că pe această listă se află toate ţările din Uniunea Europeană, alături de Marea Britanie şi Statele Unite.

Într-o amplă declaraţie susţinută la o televiziune din Rusia, Lavrov a declarat că "este în curs de elaborare un proiect de decret prezidențial privind măsurile de represalii în materie de vize ca răspuns la acțiunile 'neprietenoase' ale unui număr de state străine". Ministrul rus de Externe nu a dorit să ofere mai multe detalii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Moscova refuză să înapoieze avioane în valoare de peste 10 miliarde de dolari: "Toate aeronavele străine închiriate rămân în Rusia"

Breaking News

Cine este Ligia Deca, votată de PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei

Cine este Ligia Deca, votată de PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei