Antena Meniu Search
x

Putin, izolat "într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur". Ministru britanic: Reputaţia armatei ruse a fost distrusă

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin este un "om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur". Acesta a subliniat că Rusia este acum o "ţară mai mică", după invadarea Ucrainei.

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 07:36

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin - Shutterstock

"Preşedintele Putin nu mai e forţa care obişnuia să fie. Acum este un om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur. Armata lui este epuizată, a suferit pierderi semnificative. Reputaţia acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă. Nu numai că trebuie să trăiască cu consecinţele a ceea ce face Ucrainei, dar trebuie să trăiască şi cu consecinţele a ceea ce a făcut propriei sale armate”, a afirmat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, conform BBC.

Forţele ruse, regrupare în sudul Ucrainei

Wallace spune că forţele ruse par să se regrupeze şi să-şi îndrepte atenţia către sudul şi estul Ucrainei: "Am mai văzut asta. Mereu este mai rău. Se îndreaptă spre mai multe atacuri civile, mai multe zone civile."

El a adăugat că aliaţii internaţionali au convenit să furnizeze Ucrainei mai multe echipamente militare şi "ajutor letal", inclusiv vehicule blindate, muniţie şi artilerie cu rază lungă de acţiune, relatează news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Putin, izolat "într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur". Ministru britanic: Reputaţia armatei ruse a fost distrusă