Antena Meniu Search
x

Motivul naufragiului produs la Budapesta şi soldat cu numeroşi morţi

Naufragiu inexplicabil pe Dunăre, nu departe de România! Şapte oameni au murit şi alţi 21 sunt daţi dispăruţi în Ungaria, după ce o ambarcaţiune de agrement plină cu zeci de turişti sud-coreeni s-a scufundat în doar şapte secunde. Nava s-a ciocnit cu un vas de croazieră chiar în centrul Budapestei.

de Redactia Observator

la 30.05.2019, 22:23

Vezi și

Naufragiu inexplicabil pe Dunăre, nu departe de România! Şapte oameni au murit şi alţi 21 sunt daţi dispăruţi în Ungaria, după ce o ambarcaţiune de agrement plină cu zeci de turişti sud-coreeni s-a scufundat în doar şapte secunde. Nava s-a ciocnit cu un vas de croazieră chiar în centrul Budapestei, pe timp de furtună. Operaţiunile de salvare au fost extinse şi în Serbia. Şansele de supravieţuire pentru cei dispăruţi sunt minime însă, avertizează autorităţile.

O cameră de supraveghere a surprins momentul în care ambarcaţiunea cu 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului, de naţionalitate maghiară, este lovită de un vas mult mai mare, cu pasageri la bord.

Ambarcaţiunea care a naufragiat se afla nu departe de clădirea Parlamentului ungar. Ploua torenţial, iar Dunărea era agitată.

În doar câteva secunde, nava de mici dimensiuni a fost trasă de curenţii fluviului. Doar şapte supravieţuitori au fost găsiţi până acum. Erau la peste un kilometru distanţă de locul accidentului.

Ambele vase navigau spre nord. Când a ajuns la pilonii podului Margaret, nava mai mică a făcut, fără un motiv cunoscut, o manevră de întoarcere în faţa celeilalte nave.  

A urmat o operaţiune de salvare masivă, extinsă până în Serbia, ţara în care ajunge Dunărea după ce traversează Ungaria.

Echipajele de intervenţie au recuperat şapte cadavre. Dar pe măsură ce trece timpul, trupurile celor dispăruţi vor fi şi mai greu de găsit.

După patru ore de căutări, scafandrii au dat de urma ambarcaţiunii naufragiate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Motivul naufragiului produs la Budapesta şi soldat cu numeroşi morţi