Antena Meniu Search
x

Motivul HALUCINANT pentru care doi criminali români nu pot fi extrădaţi din Marea Britanie. Ce garanţii cer judecătorii britanici

Doi români care au fugit din ţară pentru a nu fi închişi, nu pot să fie extrădaţi din Marea Britanie pentru că... celulele din România sunt prea mici. Potrivit judecătorilor britanici, condiţiile de detenţie din ţara noastră încalcă drepturile omului.

Doi români, care au fugit din ţară pentru a nu fi închişi, nu pot să fie extrădaţi din Marea Britanie pentru că... celulele din România sunt prea mici. Potrivit judecătorilor britanici, condiţiile de detenţie din ţara noastră încalcă drepturile omului.

Judecătorii din Marea Britanie insistă că deţinuţilor trebuie să li se asigure un "spaţiu personal" de aproximativ trei metri. Ei refuză să-i extrădeze pe români până nu primesc asigurări că cei doi vor fi închişi în celule mai spaţioase.

Pânâ atunci, Ionel-Remus Grecu şi Cosmin-Ionuţ Bagarea vor fi ţinuţi într-o închisoare semi-deschisă din Marea Britanie, unde vor avea acces la spaţii pentru fumat, zone deschise în care se pot plimba, telefoane şi până la zece ore de vizită pe lună.

De asemenea, ei vor beneficia de facilităţi educaţionale şi culturale, asistenţă socială şi cursuri  de recalificare profesională în afara închisorii.

Pe acelaşi subiect

Ionel-Remus Grecu, în vârstă de 42 de ani, a fugit în Marea Britanie pentru a scăpa de închisoare în România, unde a fost acuzat de afiliere la o grupare de hoţi extrem de violentă.

La câteva luni după ce a fost arestat pe teritoriul britanic a contestat cererea de extrădare înaintată de autorităţile române.

În România, Cosmin-Ionuţ Bagarea, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru cultivare de cannabis. A încălcat termenii sentinţei şi a fugit în Marea Britanie, unde de asemenea, a depus o cerere de contestare a ordinului de extredăra întocmit pe numele său, scrie Daily Mail.

Citeşte şi: Unul dintre autorii MĂCELULUI din Focşani face MĂRTURII ŞOCANTE: "Am dat cu ce am putut, cu RANGA, CUŢITUL şi o bâtă de cioban. L-am tăiat p' ăla la gât, am dat cu cuţitul în ea 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Motivul HALUCINANT pentru care doi criminali români nu pot fi extrădaţi din Marea Britanie. Ce garanţii cer judecătorii britanici