Antena Meniu Search
x

Motivul pentru care Papa Francisc şi-a semnat demisia, în urmă cu 10 ani. "La vârsta mea, trebuie să mă păstrez puţin"

Papa Francisc a dezvăluit, într-un interviu publicat duminică, faptul că a semnat în urmă cu aproape 10 ani o scrisoare de demisie, în cazul în care se va confrunta cu probleme de sănătate care nu-i vor permite să-şi îndeplinească atribuţiile, transmite AFP, citat de Agerpres. Suveranul Pontif a înaintat demisia secretarului de stat al Vaticanului, monseniorul Tarcisio Bertone, înainte ca acesta din urmă să se pensioneze, în 2013: "Mi-am semnat demisia şi i-am spus: în cazul unui impediment medical sau de altă natură, iată demisia mea. O aveţi", a precizat Papa Francisc.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 18.12.2022, 12:25

Motivul pentru care Papa Francisc şi-a semnat demisia, în urmă cu 10 ani
Motivul pentru care Papa Francisc şi-a semnat demisia, în urmă cu 10 ani - Profimedia Images

Suveranul pontif, care a împlinit sâmbătă 86 de ani, a declarat în trecut că va renunţa la papalitate în cazul în care se va confrunta cu probleme de sănătate.

Într-un interviu oferit cotidianului spaniol ABC, papa a precizat că şi-a semnat deja demisia şi i-a înaintat-o secretarului de stat al Vaticanului, monseniorul Tarcisio Bertone, înainte ca acesta din urmă să se pensioneze, în 2013.

"Mi-am semnat demisia şi i-am spus: în cazul unui impediment medical sau de altă natură, iată demisia mea. O aveţi", a precizat suveranul pontif.

Răspunzând întrebării jurnalistului dacă doreşte ca această informaţie să fie cunoscută, Francisc a răspuns: "pentru asta v-am spus", adăugând că nu ştie ce a făcut Bertone după ce a primit această scrisoare.

Pe acelaşi subiect

Papa suferă de o afecţiune inoperabilă a genunchiului

Papa suferă de o afecţiune inoperabilă a genunchiului care l-a forţat să folosească în ultimele luni un scaun cu rotile.

El a fost nevoit să-şi anuleze sau să-şi reducă activităţile în repetate rânduri în cursul anului din cauza durerilor pe care le resimte şi a recunoscut într-un interviu din luna iulie că, în ceea ce priveşte activităţile sale, trebuie să o ia mai încet.

"Cred că la vârsta mea şi cu această problemă trebuie să mă păstrez puţin pentru a putea servi bisericii. Sau, dimpotrivă, să mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage", declara el.

Predecesorul lui Francisc, papa Benedict al XVI-lea, a demisionat în 2013 din cauza unor probleme de sănătate şi locuieşte în prezent la Vatican.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri externe » Motivul pentru care Papa Francisc şi-a semnat demisia, în urmă cu 10 ani. "La vârsta mea, trebuie să mă păstrez puţin"