Antena Meniu Search
x

Muncitori români, exploataţi într-o spălătorie auto din Anglia

Mai mulţi muncitori români au fost exploataţi de afacerişti de origine albaneză care îi puneau să lucreze în condiţii greu de suportat într-o spălătorie auto din Carlisle, Anglia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 27.11.2019, 16:13

Muncitorii români câştigau cu mult sub salariul minim din Anglia
În spălătoria respectivă munceau românii de dimineaţă şi până seara - BBC

Mai mulţi muncitori români au fost exploataţi de afacerişti de origine albaneză care îi puneau să lucreze în condiţii greu de suportat într-o spălătorie auto din Carlisle, Anglia.

Una dintre victime şi-a luat inima în dinţi şi a povestit marţi, în faţa magistraţilor de la Curtea Coroanei din Carlisle, păţaniile prin care a trecut după ce a ajuns să lucreze pentru fraţii Defrim şi Jetmir Paci şi pentru Sitar Ali.

Cu cât erau plătiţi muncitorii români exploataţi în Anglia

Conform BBC, românul a plătit 150 de euro pentru a ajunge în Anglia şi o garanţie de 150 de lire sterline pentru locul de muncă.

Iniţial, a început să lucreze câte 11 ore pe zi pentru 30 de lire sterline. Ulterior, salariul a crescut la 45 de lire sterline pentru ziua de muncă, însă chiar şi aşa salariul era mult sub salariul minim din Anglia, mai ales că românul era obligat să lucreze şapte zile din şapte.

În plus, din salariul săptămânal i se reţineau 40 de lire sterline pentru a fi cazat într-o casă dărăpănată, alături de alţi 11 muncitori.

Nu în ultimul rând, muncitorii erau obligaţi să-şi cumpere echipamentele de protecţie din proprii bani şi erau ameninţaţi că vor fi daţi afară din casă dacă intenţionau să-şi caute de lucru în altă parte.

Fraţii Paci şi Sitar Ali neagă acuzaţiile. Procesul continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Muncitori români, exploataţi într-o spălătorie auto din Anglia