Antena Meniu Search
x

Muncitorii unei fabrici au luat prizonieri doi directori

Teama că nu vor avea ce pune pe masă i-a împins la un gest extrem pe muncitorii dintr-o fabrică de anvelope din Franţa. I-au sechestrat pe doi directori după ce conducerea a refuzat să le dea salarii compensatorii.

Vezi și

După 24 de ore au acceptat să le dea drumul, insa nu pentru că au obţinut ce au cerut. Şi-au dat seama că şefii mai mari pur şi simplu n-au de gând să se lase şantajaţi.

După mai bine de 24 de ore de captivitate, cei doi directori de la fabrica din nordul Franţei au fost eliberaţi.

Flancaţi de răpitorii lor, dar şi de o armată de jurnalişti, cei doi au fost rezervaţi în declaraţii.

Nu au fost eliberaţi la presiunea conducerii, ori a poliţiştilor. Angajaţii care i-au sechestrat şi-au dat seama că nu vor obţine salariile compensatorii pe care spun că le merită dacă vor continua să-i ţină prizonieri.

De un an sunt angajaţii în conflict cu oamenii din conducerea companiei. Nu au primit nici până acum salariile compensatorii care li se cuveneau după închiderea fabricii. Muncitorii au cerut în instanţă anularea deciziei de închidere, dar judecătorii le-au respins apelul.

Nu e prima dată când angajaţii companiei recurg la gesturi extreme. În luna martie a anului trecut s-au confruntat cu forţele de ordine în urma altui protest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Muncitorii unei fabrici au luat prizonieri doi directori