Antena Meniu Search
x

Muntenegru şi-a deschis graniţele pentru turiștii din Uniunea Europeană și Israel, fără nicio cerinţă legată de Covid-19

Muntenegru şi-a deschis sâmbătă graniţele pentru cetăţenii ţărilor Uniunii Europene şi ai Israelului, care pot intra în ţara balcanică fără nicio cerinţă legată de COVID-19, relatează agenţia de presă croată HINA.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.06.2021, 19:08

Vedere din Muntenegru
Muntenegru şi-a deschis graniţele pentru turiștii din Uniunea Europeană și Israel, fără nicio cerinţă legată de Covid-19 - Profimedia Images

Până acum, doar cetăţenii ţărilor din regiune puteau intra în Muntenegru fără un test de coronavirus sau certificat de vaccinare, scrie Agerpres.

Autorităţile sanitare muntenegrene afirmă că 30% din populaţia adultă a ţării a primit o doză de vaccin anti-COVID-19 şi 20% au fost imunizaţi complet.

41 de noi cazuri de Covid-19 în Muntenegru

Muntenegrul înregistrează în prezent cea mai scăzută rată de infectare cu noul coronavirus din iulie 2020. Joi, numărul de contaminări noi raportate a fost de 41, cu 4 decese, numărul total al cazurilor de infectare de la debutul pandemiei în micul stat cu puţin peste 620.000 de locuitori fiind de 99.000 şi 1591 decese.

Potrivit MAE, în toate localitățile din Muntenegru au fost redeschise din luna mai a.c. parcurile și piețele publice, locurile publice în aer liber pentru recreere și activități sportive. A fost reluată activitatea: grădinițelor, școlilor și facultăților (program normal), centrelor comerciale, piețelor / tarabelor etc., jocurilor de noroc, precum și activitatea companiilor și antreprenorilor, care își desfășoară activitatea în centre de fitness și săli de sport.

Lista restricțiilor în vigoare în Muntenegru

- organizarea de întruniri private și publice în aer liber în Muntenegru în prezența a maximum 50 de persoane, respectând recomandările Institutului de Sănătate Publică (inclusiv obligația de a purta mască și de a menține o distanță de 2 metri).

- prezența publicului la evenimentele sportive este permisă în anumite condiții (gradul de ocupare - de până la 10% din capacitatea locurilor și cel puțin un loc liber între spectatori).

- sunt permise antrenamente de grup în aer liber, de asemenea, pentru maximum 50 de persoane.

- terasele, restaurantele, cafenelele și barurile sunt deschise în toate orașele care nu sunt supuse măsurilor sanitare specifice (între orele 7.00-24.00, cu respectarea măsurilor sanitare: maxim 4 persoane la o masă, 2 m. distanță între mese).

- activitatea companiilor și antreprenorilor angajați în comerțul cu produse nealimentare și furnizarea de servicii (centre comerciale, magazine de încălțăminte și îmbrăcăminte, saloane de înfrumusețare, coafor etc.) este permisă în intervalul orar 07:00 - 22:00.

- este interzisă activitatea unităților care oferă program muzical, cu participarea cântăreților și muzicienilor, cu excepția terasei / grădinii după orele 20:00, precum și difuzarea muzicii live (cu asigurarea a nu mai mult de 4 persoane la masă).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Muntenegru şi-a deschis graniţele pentru turiștii din Uniunea Europeană și Israel, fără nicio cerinţă legată de Covid-19