Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Napoli, zguduit de un cutremur. Seismul de 3,6 pe scara Richter s-a produs la doar 2 km adâncime și s-a resimțit puternic și în alte orașe

Oraşul Napoli din sudul Italiei a fost zguduit de un cutremur joi dimineaţă, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), plasând magnitudinea acestuia la 3,6, informează DPA, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 18.07.2024 , 14:53

Napoli, zguduit de un cutremur. Seismul de 3,6 pe scara Richter s-a resimțit puternic și în alte orașe Napoli, zguduit de un cutremur. Seismul de 3,6 pe scara Richter s-a resimțit puternic și în alte orașe - Shutterstock (poză ilustrativă)

Seismul s-a produs în jurul orei 8:10 AM (0:610 GMT). Aşa cum s-a întâmplat adesea în ultimele luni, epicentrul acestuia s-ar fi situat în zona vulcanică Campi Flegrei, aflată la doar câţiva kilometri de centrul oraşului. Departamentul italian de protecţie civilă nu a raportat iniţial răniţi sau pagube majore. Seismul a fost localizat la o adâncime de 2 km, potrivit Skytg24.

Cutremur de 3,6 în Napoli

Cutremurul a fost resimţit în Napoli şi în alte oraşe din zonă şi a provocat teamă în rândul locuitorilor. Seismul a fost urmat de câteva replici, şi ele resimţite de către locuitorii zonei. Campi Flegrei, considerat cel mai mare super-vulcan activ din Europa, este lovit de ceva timp de numeroase cutremure de magnitudine mică.

Articolul continuă după reclamă

În mai, zona a fost zguduită de cele mai violente seisme din ultimii 40 ani, cel mai puternic dintre ele având magnitudinea 4,4. În urma cutremurelor din mai, guvernul de la Roma a introdus noi măsuri pentru reducerea riscului seismic şi a anunţat planuri pentru o posibilă evacuare a zonei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Napoli, zguduit de un cutremur. Seismul de 3,6 pe scara Richter s-a produs la doar 2 km adâncime și s-a resimțit puternic și în alte orașe