Antena Meniu Search
x

Video NATO: Rusia se pregătește de un război de durată. Putin a autorizat, în premieră, atacuri cu bombardiere strategice asupra Ucrainei

Putin nu are milă! Rusia a folosit pentru prima dată bombardiere strategice, de mari dimensiuni, ca să lovească Ucraina! Avioanele de luptă au aruncat 80 de proiectile peste blocuri, centrale electrice, şosele şi căi ferate.  Rusia se pregăteşte pentru un război de lungă durată, trage concluzia şeful NATO. Vestul trebuie să trimită arme în continuare în Ucraina, până când învinge Rusia, adaugă Stoltenberg.

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 20:45

Vezi și

 Alerta aeriană a răsunat la primele ore ale dimineţii în toată Ucraina. După doar câteva minute a început o ploaie de rachete peste cele mai importante oraşe, din Kiev şi Harkov în nord, până în sud la Odessa. Pasagerii unui avion comercial care trecea deasupra Republicii Moldova au filmat atacul de proporţii al ruşilor.

Armata Ucrainei susţine că a limitat prăpădul: a interceptat majoritatea rachetelor trase de ruşi. Cele care şi-au atins ţinta au făcut dezastru, însă. În sud, la Krivoi Rog, un proiectil a căzut peste un bloc de locuinţe şi a ucis cel puţin doi oameni. Altele au lovit din nou în infrastructura energetică. La Kiev, bombardamentul a lăsat spitalele în beznă sau dependente de generatoare, la fel şi clădirea Parlamentului, iar metroul nu mai poate circula din cauza penelor de curent.

UE vine cu un nou val de sancțiuni

În încercarea de a oprit teroarea ruşilor, Uniunea Europeană a adoptat al nouălea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei. Pe lista neagră au intrat 144 de oligarhi, generali, înalţi funcţionari şi 44 de companii plus Armata Rusiei şi trei bănci. Bruxelles-ul a interzise toate investiţiile noi în sectorul minier şi exportul de componente pentru fabricarea de drone. Oficialii de la Kiev spun însă că Putin e de neoprit - pregătește o ofensivă majoră după Anul Nou, de aceea vor să le trimită Occidentul mai mult armament.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Vă cer să acţionaţi ca adevăraţi lideri: cel dintâi care ne va furniza tancuri moderne va crea această posibilitate pentru ţările din întreaga lume şi va rămâne în istorie ca unul din cei mai importanţi apărători ai libertăţii din zilele noastre."

Nu doar infrastructura este ţintă pentru ruşi în Ucraina. Ministerul Apărării de la Kiev suşţine că soldaţii Moscovei au prădat peste 40 de muzee şi au furat sute de opere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » NATO: Rusia se pregătește de un război de durată. Putin a autorizat, în premieră, atacuri cu bombardiere strategice asupra Ucrainei