Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nemtii vor sa restrictioneze revenirea in Germania a cetatenilor UE trimisi acasa

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, isi doreste ca revenirea in Germania a cetatenilor UE trimisi in tarile de origine sa fie restrictionata.

de Redactia Observator

la 04.03.2013 , 15:47

Politicianul va cere acest lucru Comisiei Europene, relateaza Antena 3.

"Dreptul la libera circulatie inseamna ca orice cetatean al UE se poate stabili in orice tara membra, daca lucreaza sau studiaza acolo. Orice cetatean UE care indeplineste aceste conditii, este binevenit la noi. Insa cine vine doar ca sa incaseze beneficiile sociale si abuzeaza de dreptul la libera circulatie, trebuie impiedicat de la aceasta cu eficienta.

Comisia Europeana trebuie sa se asigure de faptul ca Romania si Bulgaria chiar folosesc pentru oameni mijloacele care le-au fost puse la dispozitie. Dincolo de asta, vreau sa inaspresc sanctiunile pentru incercarea de frauda sociala. Aceasta s-ar putea concretiza prin restrictionarea dreptului de revenire pentru aceia pe care care i-am trimis inapoi. Voi face lobby la Bruxelles pentru aceasta masura. Nu se poate ca la un moment dat oamenii din toata Europa sa se puna la drum cu motto-ul: ?in Germania sunt cele mai mari asigurari sociale?", a declarat ministrul intr-un interviu acordat publicatiei Der Spiegel.

Articolul continuă după reclamă

Foto: bundesregierung.de

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Ştiri externe » Nemtii vor sa restrictioneze revenirea in Germania a cetatenilor UE trimisi acasa