Antena Meniu Search
x

Ţara care interzice complet TikTok-ul. Care este motivul deciziei drastice

Guvernul din Nepal a decis să interzică platforma TikTok pe motiv că "subminează armonia socială, perturbă structura noastră familială şi îngreunează relaţiile sociale", scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 18:52

Ţara care interzice complet TikTok-ul. Care este motivul deciziei drastice
Ţara care interzice complet TikTok-ul. Care este motivul deciziei drastice - Profimedia

Ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Rekha Sharma, a declarat că ministerul său şi Autoritatea de telecomunicaţii din Nepal se vor ocupa de punerea în aplicare, deşi nu a oferit un calendar clar pentru aceasta.

Nepal a intensificat controlul asupra reţelelor de socializare

"Dacă este fezabil din punct de vedere tehnic, interdicţia ar putea intra în vigoare încă de astăzi", a adăugat Sharma în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa de guvern de luni.

Sharma a precizat că TikTok a fost folosit în mod constant pentru a răspândi conţinuturi care "subminează armonia socială, perturbă structura noastră familială şi îngreunează relaţiile sociale".

Pe acelaşi subiect

Decizia a fost puternic criticată de către lideri ai societăţii civile, politicieni din opoziţie şi chiar de către membri ai coaliţiei aflate la guvernare ca fiind un atac la adresa libertăţii de exprimare.

Aceasta vine la doar câteva zile după ce guvernul nepalez a introdus noi directive care urmăresc să exercite un control mai mare asupra reţelelor de socializare şi asupra conţinutului acestora în interiorul ţării.

Potrivit ziarului Nepali Times, un sondaj realizat de Sharecast Initiative în 2022 a constatat că 56% dintre nepalezii care erau activi pe internet susţineau că au folosit TikTok.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Ţara care interzice complet TikTok-ul. Care este motivul deciziei drastice