Antena Meniu Search
x

Netanyahu, reacţie violentă după ce un copil de 14 ani ar fi fost găsit asasinat pe o păşune în Cisiordania: "O crimă odioasă"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat "o crimă odioasă" după descoperirea sâmbătă a cadavrului unui tânăr cioban israelian "asasinat" în Cisiordania ocupată, unde dispariţia sa cu o zi înainte a declanşat un val de violenţe împotriva palestinienilor, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 18:16

Netanyahu, reacţie violentă după ce un copil de 14 ani ar fi fost găsit asasinat pe o păşune din Cisiordania: "O crimă odioasă"
Netanyahu, reacţie violentă după ce un copil de 14 ani ar fi fost găsit asasinat pe o păşune din Cisiordania: "O crimă odioasă" - Profimedia

Benjamin Achimeir, în vârstă de 14 ani, a dispărut vineri dimineaţă în timp ce îşi păzea oile lângă satul palestinian al-Mughayyir, în apropiere de Ramallah, la circa 500 de metri de ferme aparţinând coloniştilor israelieni.

O vastă operaţiune de căutare a fost lansată imediat de către armată şi sute de civili, inclusiv numeroşi colonişti, care s-au răspândit pe dealurile şi câmpurile din jur pentru a încerca să-l găsească pe băiat.

Trupul băiatului a fost găsit sâmbătă la prânz în apropiere de fermele coloniştilor. "Benjamin Achimeir a fost ucis într-un atac terorist", au anunţat armata, poliţia şi serviciul de informaţii israelian Shin Beth într-un comunicat.

Avertisment pentru cetăţeni

Pe acelaşi subiect

Forţele de securitate israeliene sunt angajate "în urmărirea asasinilor şi a tuturor celor care au colaborat cu ei", a spus Netanyahu într-un comunicat transmis AFP, denunţând "o crimă odioasă".

Şeful guvernului israelian le-a cerut totodată "tuturor cetăţenilor israelieni să le permită forţelor de securitate să-şi facă treaba fără piedici", fără a-i menţiona direct pe coloniştii înarmaţi care în ultimele 24 de ore au atacat satele palestiniene din regiune.

Aceste atacuri au continuat sâmbătă, a relatat un jurnalist AFP de la faţa locului, care a afirmat că localităţi şi vehicule care circulau în zonă au fost atacate cu focuri de armă şi cu pietre. Atacurile coloniştilor israelieni s-au soldat cu cel puţin un mort şi circa 30 de răniţi, mulţi dintre ei prin împuşcare, potrivit Ministerului Sănătăţii al Autorităţii Palestiniene.

Agenţia de presă palestiniană Wafa a anunţat sâmbătă că cinci palestinieni au fost răniţi în satul Abu Falah, lângă Ramallah, într-un atac al coloniştilor israelieni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Netanyahu, reacţie violentă după ce un copil de 14 ani ar fi fost găsit asasinat pe o păşune în Cisiordania: "O crimă odioasă"