Antena Meniu Search
x

New York-ul, invadat de piane

La New York, muzica este, in aceste zile, mai prezenta ca de obicei. Pe strazi si in parcuri au fost instalate aproape 90 de piane la care orice trecator este invitat sa cante ce si cum poate.

Vezi și

Ideea le apartine unor soprane localnice, increzatoare in puterea artei, si in special a muzicii, de a-i face pe oameni mai buni.

De la muzicieni experimentati pana la amatori care abia invata notele, oricine este binevenit la pianele instalate in New York. Proiectul, numit "Cantecul sperantei", a fost initiat de doua cantarete de opera de renume international.

“Cred ca este greu sa-i faci pe newyorkezi sa se opreasca din ce fac, dar un pian pictat in mijlocul strazii este de ajuns pentru a ne convinge sa mai facem o pauza”, a declarat soprano Camille Zamora.

Pentru a fi si mai atragatoare, pianele au fost decorate de un artist local. Ele nu raman niciodata prea mult timp tacute, iar interpretii ofera muzica pentru toate gusturile.

Fie ca indraznesc sa-si incerce talentul la clape sau prefera sa ramana doar ascultatori, localnicii, ca si turistii, sunt incantati de surpriza muzicala.

Chiar si animalele de companie pot fi invitate la un duet cu stapanii lor, cu mai mult sau mai putin succes.

Acesta este al doilea an in care pianele sunt instalate pe strazile din New York. La finalul proiectului, ele vor fi donate unor scoli, spitale sau asociatii comunitare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » New York-ul, invadat de piane