Antena Meniu Search
x

Video Nicolas Sarkozy, fostul preşedinte al Franţei, condamnat la închisoare

Un tribunal de la Paris l-a găsit luni pe fostul președinte francez Nicolas Sarkozy vinovat de corupție și trafic de influență, condamnându-l la un an de închisoare cu executare şi doi ani cu suspendare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 01.03.2021 , 15:46

Un tribunal de la Paris l-a găsit pe fostul președinte francez Nicolas Sarkozy vinovat de corupție și trafic de influență - Zuma Press / Alexis Sciard via Hepta

Nicolas Sarkozy, condamnat la închisoare

Politicianul în vârstă de 66 de ani, care a fost președinte din 2007 până în 2012, a fost condamnat pentru că ar fi încercat să obțină în mod ilegal informații de la un magistrat superior în 2014 despre o acțiune în justiție în care a fost implicat, scrie apnews.com.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Curtea a declarat că Sarkozy va avea dreptul să solicite să fie reținut la domiciliu şi să poarte o brățară electronică.

Curtea a spus că faptele sunt "deosebit de grave", dat fiind că au fost comise de un fost președinte care și-a folosit statutul pentru a-şi servi interesul personal. În plus, el ar fi fost "perfect informat" cu privire la săvârșirea unei acțiuni ilegale, a spus instanța.

Alţi doi co-inculpați au fost, de asemenea, găsiți vinovați și au primit aceeași sentință ca și Sarkozy.

Sarkozy, care a fost președinte din 2007 până în 2012, a negat ferm toate acuzațiile împotriva sa în timpul procesului de 10 zile care a avut loc la sfârșitul anului trecut.

Este pentru prima dată în istoria modernă a Franței când un fost președinte este judecat pentru corupție. Predecesorul lui Sarkozy, Jacques Chirac, a fost găsit vinovat în 2011 pentru utilizarea abuzivă a banilor publici și a primit o condamnare cu doi ani de închisoare cu suspendare pentru acțiuni pe vremea când a fost primar la Paris.

Co-inculpații lui Sarkozy - avocatul și prietenul său de lungă durată, Thierry Herzog, în vârstă de 65 de ani, și magistratul Gilbert Azibert, în vârstă de 74 de ani, de asemenea, neagă acțiunile nelegiuite.

Nicolas Sarkozy are 10 zile la dispoziţie să facă apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Stiri externe » Nicolas Sarkozy, fostul preşedinte al Franţei, condamnat la închisoare