Antena Meniu Search
x

Noapte de Revelion însângerată la Istanbul unde un atac armat a avut loc într-un club de noapte. Cel puţin 39 de oameni au fost ucişi şi alţi 40 răniţi - în primul atentat terorist al lui 2017

2017 începe, din nefericire, sub semnul terorismului. Cel puţin 35 de oameni şi-au pierdut viaţa la Istanbul, după ce unul sau doi indivizi au pătruns într-un club de noapte şi au deschis focul asupra mulţimii. Alte zeci de persoane sunt rănite. Autorităţile nu au anunţat dacă agresorii au fost prinşi.

Vezi și

2017 începe, din nefericire, sub semnul terorismului. Cel puţin 39 de oameni şi-au pierdut viaţa la Istanbul, după ce unul sau doi indivizi au pătruns într-un club de noapte şi au deschis focul asupra mulţimii. Alte zeci de persoane sunt rănite. Autorităţile nu au anunţat dacă agresorii au fost prinşi.

Anul începuse de o oră şi jumătate, iar petrecerea era în toi la clubul Reina, unul din cele mai populare de pe malul Bosforului. În momentul atacului, înăuntru se aflau cel puţin 500 - 600 de persoane, iar după alte surse, chiar 800.

Agresorii, dotaţi cu arme automate, au deschis focul, mai întâi, în stradă, unde au ucis un poliţist şi un civil. Apoi au intrat în club şi au tras la întâmplare în mulţime.

Nişte nebuni au intrat şi au tras în mulţime. Nu ştiu, eu am văzut doar o singură persoană care trăgea, apoi m-am ascuns.

Cuprinşi de panică, oamenii au încercat să se adăpostească pe unde puteau, iar unii chiar au sărit în mare. Supravieţuitorii nu pot spune cu precizie dacă a fost vorba de un singur agresor sau de doi. Dar, potrivit mai multor mărturii confirmate şi de imaginile de pe camerele de supraveghere, cel care a tras purta costumul lui Moş Crăciun, sub care-şi ascunsese armele.

În mod brutal, sălbatic, au tras în oameni nevinovaţi care nu voiau decât să sărbătorească Anul Nou şi să se distreze. Este un atac terorist!

În timp ce răniţii erau evacuaţi, forţele speciale ale poliţiei au cercetat întreaga clădire. Dar, deocamdată, nu s-a precizat dacă atacatorii au fost capturaţi sau au scăpat. În faţa clubului s-au adunat oameni disperaţi, în căutarea rudelor sau prietenilor despre care ştiau că se aflaseră acolo în momentul masacrului.

Am aflat de la televizor ce s-a întâmplat şi am venit imediat aici. Făcea parte din personalul clubului şi nu avem nicio veste de la el.

Atentatul nu a fost revendicat. În Turcia au avut loc, în ultimele luni, mai multe atacuri teroriste cu zeci de victime, revendicate fie de Statul Islamic, fie de grupările radicale kurde. Preşedintele Barack Obama a transmis condoleanţe pentru victime şi a cerut autorităţilor americane să coopereze cu Turcia pentru identificarea făptaşilor.

La Bucureşti, Ministerul de Externe nu are informaţii că printre victime sau răniţi s-ar afla cetăţeni români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Noapte de Revelion însângerată la Istanbul unde un atac armat a avut loc într-un club de noapte. Cel puţin 39 de oameni au fost ucişi şi alţi 40 răniţi - în primul atentat terorist al lui 2017