Antena Meniu Search
x

Noi atacuri armate în Statele Unite

La câteva zile după atacul din parlamentul Canadei, opinia publică din Statele Unite este şocată de noi acte de violenţă sângeroasă, fără caracter terorist

Vezi și

La câteva zile după atacul din parlamentul Canadei, opinia publică din Statele Unite este şocată de noi acte de violenţă sângeroasă, fără caracter terorist

Într-un liceu de lângă Seattle, o elevă a fost împuşcată mortal de un coleg care, apoi, s-a sinucis. Iar în California, un individ a fost arestat după ce a deschis focul asupra unor poliţişti, dintre care doi au murit.

Elevii liceului din Marysville erau adunaţi pentru micul dejun în momentul în care unul dintre ei a scos un pistol, s-a îndreptat spre o masă şi, fără un cuvânt, a început să tragă. A tras vreo şase gloanţe în spatele lor. Adolescenţii loviţi de gloanţe s-au prăbuşit în timp ce colegii lor, cuprinşi de panică, se grăbeau să scape din sala de mese.

Poliţiştii au fost asaltaţi de apeluri telefonice disperate dar, când au sosit, nu au mai avut prea multe de făcut.

Doi oameni sunt decedaţi. Un bărbat, singurul care a tras, şi o femeie. Alţi patru sunt răniţi.

Criminalul, elev în primul an de liceu, este descris ca un "băiat bun şi prietenos". Colegii nu-şi pot explica acţiunea sa, deşi au, totuşi, unele bănuieli.

Arma folosită de elev îi aparţinea tatălui său. Aproape în acelaşi timp, în California, un alt atac declanşat, parcă, din senin s-a soldat cu doi adjuncţi de şerif morţi şi doi răniţi, un alt poliţist şi un civil. Totul a început când doi adjuncţi de şerif au oprit o maşină suspectă.

Persoana din vehicul a tras mai multe focuri asupra ofiţerului Danny Oliver. Cel puţin un glonţ l-a lovit pe şeriful-adjunct Oliver în frunte, ceea ce i-a provocat moartea.

Agresorul şi o femeie care-l însoţea au furat, pe rând, câteva maşini, încercând să scape, şi au împuşcat alte câteva persoane. Unul din răniţi, şi el poliţist, a decedat la spital. În final, ucigaşul a fost arestat, după o amplă operaţiune de căutare. Motivul atacului rămâne, deocamdată, necunoscut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Noi atacuri armate în Statele Unite