Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Noi CONTROVERSE în jurul jocului Pokemon Go: Charizard, Pikachu şi ceilalţi Pokémoni nu sunt doriţi în anumite locuri de pe Terra

Jocul Pokemon Go se bucură de un succes răsunător în întreaga lume, însă a declanşat şi o serie de controverse de la lansare. Realizatorii jocului se confruntă cu numeroase cereri din partea autorităţilor sau unor instituţii de a elimina creaturile virtuale din anumite locuri.

de Redactia Observator

la 28.07.2016 , 20:36

Jocul Pokemon Go se bucură de un succes răsunător în întreaga lume, însă a declanşat şi o serie de controverse de la lansare. Realizatorii jocului se confruntă cu numeroase cereri din partea autorităţilor sau unor instituţii de a elimina creaturile virtuale din anumite locuri.

Astfel, primăria din Hiroshima a cerut creatorilor jocului Pokémon Go să elimine creaturile virtuale din vecinătatea monumentelor dedicate victimelor făcute de bomba atomică din 6 august 1945.

Oficialii din Hiroshima vor ca ”monştrii” să fie eliminaţi din joc până pe 6 august, când va avea loc o ceremonie anuală pentru a comemora victimele ucise de bomba atomică aruncată asupra acestui oraş japonez în 1945.

Articolul continuă după reclamă

Domul Bombei Atomice din Hiroshima este locul în care se află una dintre ”sălile de sport” din jocul Pokémon Go, potrivit presei locale.

Administratorii centralei nucleare de la Fukushima - care generează radiaţii puternice după accidentul din 2011 - au transmis creatorilor jocului o solicitare similară.

Pokémon Go a fost lansat oficial în Japonia, vineri.

Jocul suprapune personaje virtuale pe ecranele telefoanelor mobile ale utilizatorilor, prezentate în imagini extrase din lumea reală. Jucătorii trebuie să captureze Pokémonii în zone care există în realitate - denumite ”Pokéstops” - şi, apoi, să îi antreneze în săli de sport - denumite ”Gyms”.

Spre deosebire de majoritatea jocurilor pentru smartphone-uri, Pokémon Go obligă jucătorul să iasă din casă şi să vâneze acele creaturi virtuale pe străzi, în parcuri sau în clădiri de birouri. Din acest motiv, numeroşi oficiali din lumea întreagă au cerut în mod public ca utilizatorii acestui joc să fie ţinuţi la distanţă de anumite clădiri şi zone, din motive care ţin de siguranţă şi de anumite sensibilităţi istorice.

Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite a transmis vizitatorilor săi un mesaj prin care i-a informat că folosirea jocului Pokémon Go în interiorul şi în jurul acestei clădiri istorice reprezintă o faptă ”extrem de nepotrivită”.

La Auschwitz, unde milioane de oameni au fost ucişi de nazişti, jocul POKEMON GO a fost interzis.

Parcul Păcii din Hiroshima, ce include un memorial şi un muzeu dedicate celor 140.000 de persoane ucise în urma primului atac cu armă nucleară din istorie, ocupă o zonă vastă şi liniştită dintr-un oraş care, altfel, este destul de aglomerat.

Există aproximativ 30 de ”Pokéstops” în acel parc şi trei ”Gyms”, unde utilizatorii pot să se confrunte cu alţi jucători de ”Pokémon Go”, precizează postul naţional public de televiziune din Japonia (NHK).

Potrivit NHK, care citează reprezentanţi ai Primăriei din Hiroshima, noul joc îngreunează accesul vizitatorilor în parcul memorial şi întrerupe liniştea din acea zonă, considerată sacră.

Compania americană Niantic, creatoarea jocului POKEMON GO, analizează cererile de excludere a creaturilor virtuale pe care le-a primit în ultimele săptămâni, dar nu le dă curs în mod automat. Deocamdată, compania americană nu şi-a făcut publică poziţia faţă de cererea Primăriei din Hiroshima.

Autorităţile din oraşul Nagasaki, unde 74.000 de persoane au fost ucise de cea de-a doua bombă nucleară din istoria omenirii, pe 9 august 1945, au cerut la rândul lor ca Charizard, Pikachu şi ceilalţi Pokémoni să fie înlăturaţi din parcurile memoriale şi muzeele sale.

POKEMON GO, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal. Potrivit site-ului vox.com, jocul ”Pokémon Go” utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje din jocul ”Pokémon”, care ”apar” în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.

Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de Pokémoni apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde Pokémonii din joc. Aceasta combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de ”realitate augmentată”.

În apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un ”monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia ”captura” acolo unde a găsit-o.

Jocul Pokémon Go se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice - acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi ”antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, jocul ”Pokémon Go” a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mai mult decât WhatsApp sau Instagram.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri externe » Noi CONTROVERSE în jurul jocului Pokemon Go: Charizard, Pikachu şi ceilalţi Pokémoni nu sunt doriţi în anumite locuri de pe Terra