Antena Meniu Search
x

Noi mărturii şocante ale ostaticilor

Dincolo de anchetă, vinovaţi şi strategii, rămâne doliul. Rămân întrebările rudelor victimelor care au murit violent, brusc şi fără motiv. Yohav Hattab avea 21 de ani şi era fiul rabinului din Tunisia

Vezi și

Dincolo de anchetă, vinovaţi şi strategii, rămâne doliul. Rămân întrebările rudelor victimelor care au murit violent, brusc şi fără motiv. Yohav Hattab avea 21 de ani şi era fiul rabinului din Tunisia

A fost ultimul ucis de Kalaşnikovul mânuit de Amedy Coulibaly. Yohan Cohen avea 22 de ani şi era angajat al magazinului evreiesc. A vrut să fie un erou, a luat o armă şi a îndreptat-o spre terorişti, dar era blocată. A sfârşit împuşcat.

Yohav Hattab avea 21 de ani şi era fiul rabinului din Tunisia. Locuia în Paris de câţiva ani, de când a intrat la facultate dar îşi vizita destul de des părinţii şi cei şase fraţi. Pozele postate pe reţeaua lui de socializare îl arată vesel şi extrem de apropiat de prietenii lui. Toţi şi-au exprimat durerea în mesaje scrise.

Erau François-Michel Saada şi Philippe Braham. Soţi şi taţi. François avea 63 de ani şi doi copii care locuiesc în Israel. Philippe avea 45 de ani şi frecventa sinagoga din Montrouge acolo unde fratele lui era rabin.

Cincisprezece oameni au scăpat cu viaţă datorită lui Lassana Bathily. Un erou musulman în vârstă de 24 de ani, angajat al magazinului. El era la subsol atunci când mai mulţi oameni au alergat pe scări. N-a stat pe gânduri şi i-a pus la adăpost.

Tânărul Lassana a avut grijă de clienţi cu preţul propriei vieţi. Ştia că prietenul şi colegul lui Yohan fusese deja omorât de Amedy Coulibaly. Dar a riscat.

Pentru curajul lui, Lassana Bathily este considerat acum un erou. La fel şi Ahmed Merabet, poliţistul în vârstă de 42 de ani, ucis în atentatul de la Charlie Hebdo de miercuri. Familia lui a vorbit pentru prima dată în public, de la tragedie.

Fratele poliţistului a spus că extremiştii şi musulmanii nu trebuie confundaţi.

În atacul sângeros de la Charlie Hebdo, de miercuri, şi-au pierdut viaţa, în total, 12 oameni. Şi patru au fost grav răniţi. Primii atacaţi au fost caricaturiştii celebri: Stephane Charbonnier , Georges Wolinski , Jean Cabut şi Bernard Verlhac. O singură persoană, care a reuşit să se ascundă sub o masă, a scăpat. Franţa e în doliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Noi mărturii şocante ale ostaticilor