Antena Meniu Search
x

Video Noi probleme pentru Trump: este acuzat că și-a supraevaluat averea între 2011 și 2021. Câți bani ar fi avut de fapt

Fostul preşedinte american Donald Trump este bănuit că şi-a supraevaluat constant averea în perioada 2011 - 2021. Astfel, deşi imperiul lui valora aproximativ 2,6 miliarde, el umfla suma până la 6,1 miliarde. Trump a reuşit astfel să obţină împrumuturi la dobânzi mai avantajoase şi a plătit impozite mai mici. Procurorul general al statului New York vrea ca omul de afaceri să plătească daune de 250 de milioane de dolari. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 31.08.2023, 15:14

Vezi și

Procurorul general al statului New York (echivalentul procurorului general regional), Letitia James, a transmis sute de pagini de documente acuzatoare către instanţa supremă locală pentru a susţine plângerea civilă pe care a depus-o în septembrie 2022 şi prin care cere daune de 250 de milioane de dolari de la Trump, copiii săi şi grupul lor Trump Organization pentru fraudă fiscală şi financiară.

Letitia James, magistrat ales al Partidului Democrat, îl acuză pe miliardarul republican şi pe copiii săi că au manipulat "deliberat" - în sus şi în jos - evaluările activelor grupului - cluburi de golf, hoteluri de lux şi alte proprietăţi - pentru a obţine împrumuturi mai avantajoase de la bănci sau pentru a-şi reduce impozitele.

Un proces civil urmează să aibă loc la New York începând cu 2 octombrie, după o audiere preliminară la Curtea Supremă de stat pe 22 septembrie.

În documentele judiciare dezvăluite de biroul Letitiei James, acuzarea estimează că Trump şi-a supraevaluat poziţia financiară în fiecare an între 2011 şi 2021 - deci inclusiv atunci când a fost la Casa Albă din 2017 până în 2021 - "între 17% şi 39%, sau între 812 milioane şi 2,2 miliarde de dolari" în fiecare an.

Pe acelaşi subiect

"Cel puţin din 2011, inculpaţii şi alte persoane care lucrau pentru ei la Trump Organization au umflat în mod fals cu miliarde de dolari valoarea activelor lor înregistrate în declaraţia financiară anuală a lui Donald J. Trump", scriu procurorii din New York, potrivit news.ro.

"În faţa acestor dovezi, instanţa nu are nevoie de un proces pentru a stabili că inculpaţii au umflat în mod substanţial valoarea activelor lor", susţin departamentele lui James într-un dosar judiciar.

Organizația Trump, obligată la plata a 1.6 milioane de dolari pentru fraudă financiară şi fiscală

În ianuarie anul trecut, Organizaţia Trump fusese deja condamnată la New York - deşi în baza unor acuzaţii penale - la o amendă maximă de 1,6 milioane de dolari pentru fraudă financiară şi fiscală.

Procesul civil din această toamnă promite, dacă va avea loc, va fi mai spectaculos, înaintea tuturor proceselor din 2024 care îl aşteaptă pe Donald Trump, care speră să se întoarcă la Casa Albă la 20 ianuarie 2025.

În cazul plângerii lui James, Trump a denunţat deseori un caz "ridicol" condus de un magistrat afro-american "rasist".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

IPS Teodosie vrea post nou, de trei zile, într-un moment important pentru el. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Noi probleme pentru Trump: este acuzat că și-a supraevaluat averea între 2011 și 2021. Câți bani ar fi avut de fapt