Antena Meniu Search
x

Noi tensiuni în familia regală britanică. Regele Charles vrea ca prințul Andrew să părăsească un conac regal pentru a-l oferi prințului William

Problemele din Casa Regală a Marii Britanii continuă și după încoronarea lui Charles al III-lea, de data aceasta fiind vorba despre noi tensiuni între suveran și prințul Andrew. Cel de-al doilea, susține The Sun, ar refuza să părăsească un conac în care a stat în ultimii 20 de ani pentru ca, în cele din urmă, acesta să fie ocupat de către fiul suveranului, prințul William. 

de Redactia Observator

la 14.05.2023, 14:35

Noi tensiuni în familia regală britanică. Regele Charles vrea ca prințul Andrew să părăsească un conac regal pentru a-l oferi prințului William - Profimedia

Aceasta pare a fi doar o altă "etapă" a tensiunilor dintre regele Charles și prințul Andrew, asta după ce în urmă cu doar câteva luni suveranul a adecis să-i reducă renta de anuală de 250.000 de lire pe care acesta o primea de la defuncta lor mamă. Astfel, cu rezervele financiare limitate, prințul nu ar mai putea să întrețină Royal Lodge din Windsor, Berks.

În ciuda a ceea ce par a fi tensiunile în creștere cu fratele și suveranul său, prințul Andrew pare determinat să nu părăsească conacul. "Aceasta a fost casa familiei sale în ultimii 20 de ani. Chiar este rezonabil să-l dea afară?", subliniază acesta.

"El este îngrijorat că acum încoronarea s-a terminat, cuțitele sunt la vedere. Dar avem de-a face cu ființe umane, nu cu proprietăți imobiliare", mai adaugă prietenul prințului Andrew citat de jurnaliști.

Ce planuri s-au făcut la Buckingham?

Pe acelaşi subiect

Curtenii cred că au fost puse la cale planuri pentru a permite prințului William și familiei sale să se mute în cele din urmă în vasta proprietate. Regele Charles a declarat, susțin unele surse, că Andrew ar trebui să se mute în Frogmore Cottage, fosta reședință folosită de prințului Harry și Meghan Markle.

Zvonurile din Marea Britanie spun că persoanele din poziții de putere de la Palatul Buckingham au stabilit inițial septembrie ca termen limită pentru eliberarea Royal Lodge. Cu toate acestea, acum sunt de acord că este prea devreme. În plus, se pare că prințul Andrew ar fi dispus să ajungă la un compromis.

"Dacă Charles vrea ca Andrew să coopereze și să ajute familia, nu există modalități mai bune de a face acest lucru? De ce să nu faci lucrurile în mod decent, să stai jos și să vorbești? Dacă au nevoie de casă pentru William, poate că ar trebui să-i spună asta lui Andrew . Poate că William ar trebui să-și invite unchiul la un ceai și să-i explice situația?", a declarat o altă sursă apropiată de Casa Regală.

"Sau de ce Charles nu-și invită fratele la o discuție și să-l întrebe dacă ar părăsi Royal Lodge pentru a-și ajuta nepotul și viitorul monarhiei? Și să fie de acord cu un program acceptabil pentru ambele părți?"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Noi tensiuni în familia regală britanică. Regele Charles vrea ca prințul Andrew să părăsească un conac regal pentru a-l oferi prințului William