Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nordul Italiei, paralizat de zăpadă. Șoselele s-au transformat peste noapte în capcane îngheţate

Vreme siberiană în nordul Italiei în ultimele zile ale lui 2020. În Milano stratul de zăpadă a depăşit 20 de centimetri, iar autorităţile au activat planul de urgenţă. Sute de mijloace de deszăpezire au fost mobilizate. Cel puţin doi oameni au fost răniţi de ramurile prăbuşite sub greutatea zăpezii iar un om fără adăpost a murit îngheţat. In haosul de pe şosele, doi amatori de senzaţii tari au găsit însă ocazia perfectă pentru a face snowboard acrobatic.

de Redactia Observator

la 28.12.2020 , 21:07

  • Milano a fost acoperit de un strat gros de zăpadă

Peste noapte, locuitorii din nordul Italiei au fost loviti de o iarnă cum nu au mai trăit de ani buni. Șapte regiuni sunt în alertă de ger şi ninsoare.

Milano este, practic, paralizat. Cele mai mari probleme au apărut pe şoselele devenite, peste noapte, capcane îngheţate pentru şoferii care au plecat la drum. 200 de echipaje de deszăpezire au fost mobilizate, dar vântul şi ninsoarea care a continuat să cadă le-a zădărnicit eforturile.

Alerta fusese lansată de câteva zile de meteorologi dar forţa cu care a lovit iarna a fost peste aşteptări. Pentru siguranţa localnicilor, autorităţile au închis parcurile iar localncii au fost sfătuiţi să evite zonele verzi.

Vezi și

O femeie a fost rănită la cap de o ramură prăbuşită sub greutatea zăpezii, iar un alt bărbat a suferit o fractură la un braţ. Riscul ca astfel de incidente să se repete este crescut.

Probleme au apărut şi în traficul feroviar şi nu doar în Milano. Trenurile care nu au fost anulate au avut întârzieri şi de câteva ore. Stratul de zăpadă şi gerul au provocat neplăceri şi în Torino, Genova sau Bergamo.

În această noapte iarna se va întinde în centrul şi sudul Italiei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Nordul Italiei, paralizat de zăpadă. Șoselele s-au transformat peste noapte în capcane îngheţate