Antena Meniu Search
x

Norvegia blochează accesul turiştilor ruşi în ţară. Măsura e o "reacţie la războiul ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei"

Război în Ucraina. Norvegia va restricţiona şi mai mult accesul turiştilor ruşi care călătoresc din cauza războiului în curs de desfăşurare din Ucraina, blocând aproape toate posibilităţile de a intra pe teritoriul norvegian, a anunţat joi Ministerul Justiţiei din ţara nordică, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 11:22

Norvegia blochează accesul turiştilor ruşi în ţară. Măsura e o "reacţie la războiul ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei"
Norvegia blochează accesul turiştilor ruşi în ţară. Măsura e o "reacţie la războiul ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei" - Shutterstock

Norvegia, ţară membră NATO, care are o graniţă comună cu Rusia în Arctica de aproape 200 de kilometri, a impus pentru prima dată în 2022 restricţii vizelor pentru turiştii ruşi.

"Decizia de a înăspri regulile de intrare este în conformitate cu abordarea norvegiană de a fi alături de aliaţi şi parteneri ca reacţie la războiul ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei", a declarat ministrul justiţiei, Emilie Enger Mehl, într-un comunicat, potrivit news.ro.

Cetăţenii ruşi al căror scop este turismul şi alte călătorii neesenţiale vor fi respinşi la intrarea în Norvegia. Excepţii pot fi acordate în cazuri precum vizitele la rudele apropiate care locuiesc în Norvegia (părinţi, soţi, concubini şi copii)  şi pentru cetăţenii ruşi care urmează să lucreze sau să studieze în Norvegia sau în alte ţări Schengen.

Articolul continuă după reclamă

Noua politică intră în vigoare la 29 mai

Pe acelaşi subiect

Înăsprirea regimului de vize se aplică atât celor care au o viză eliberată de Norvegia înainte de modificarea practicilor de acordare a vizelor în primăvara anului 2022, cât şi pentru vizele eliberate de alte ţări Schengen.

"Schimbarea implică faptul că poliţia poate expulza cetăţenii ruşi vizaţi de restricţii", arată guvernul norvegian.

Autorităţile norvegiene supraveghează îndeaproape frontiera şi traficul de frontieră peste Storskog şi vor lua măsuri dacă este necesar, transmite guvernul de la Oslo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Norvegia blochează accesul turiştilor ruşi în ţară. Măsura e o "reacţie la războiul ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei"