Antena Meniu Search
x

Nou presedinte al Iranului: Credem ca SUA si Occidentul cauta un pretext pentru un conflict militar cu Iranul

Hassan Rohani, noul presedinte al Iranului a spus ca Statele Unite incearca sa gaseasca un pretext pentru a porni un conflict militar din cauza programului nuclear

Dupa alegere, Rohani a promis “mai multa transparenta” in ceea ce priveste programul nuclear. Asta, pentru a arata caracterul civil al acestuia, deoarece se presupune ca Iranul se doteaza cu arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. In aparare, conducerea tarii neaga acest lucru.

Dupa investirea sa in functie, presedintele a spus: “Credem ca Statele Unite si occidentalii cauta un pretext pentru atacarea tarilor pe care nu le considera prietene”. Mai mult, acesta a mai adaugat si faptul ca Occidentul trebuie sa dialogheze cu Iranul, nu sa impuna sanctiuni.

Hassan Rohani a depus, astazi, juramantul de investire in functia de presedinte al Iranului. La ceremonie au participat zeci de lideri straini. Rohani a devenit al saptelea presedinte al Republicii Islamice Iran. Liderul a fost ales in data de 14 iunie, in primul tur, cu 51% din voturi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Nou presedinte al Iranului: Credem ca SUA si Occidentul cauta un pretext pentru un conflict militar cu Iranul