Antena Meniu Search
x

Video Nou record de infectări cu coronavirus în Marea Britanie. Medicii îşi pun speranţa în vaccin

Noul val al pandemiei ameninţă să scape de sub control în Marea Britanie, unde s-a înregistrat un nou record de infectări: peste 57 de mii în 24 de ore. Este a cincea zi la rând cu peste 50 de mii de cazuri noi. Medicii britanici îşi pun speranţa în cele două vaccinuri autorizate până acum şi caută cu disperare modalitatea de a imuniza rapid cât mai mulţi oameni. Guvernul nu exclude nici varianta de a administra unei singure persoane ambele vaccinuri, şi nu două doze din acelaşi ser. Specialiştii resping, însă, această idee.

de Redactia Observator

la 03.01.2021, 11:32

Vezi și
  • Marea Britanie a înregistrat un număr record de infectări cu coronavirus
  • Guvernul recomandă ca în cazuri excepţionale, serurile să fie "amestecate", adică a doua doză să fie din alt vaccin decât prima

Spitalele din Londra sunt aproape sufocate de valul infectărilor cu Covid-19. Săptămânalul Observer scrie că ar putea fi amânate multe intervenţii chirurgicale, inclusiv din cele care pot salva viaţa bolnavilor de cancer. Şi cu toate acestea, unii britanici contestă şi acum existenţa pandemiei. Un tânăr medic abia ieşit din gardă a avut surpriza să găsească în faţa spitalului zeci de manifestanţi care susţineau că virusul este "doar o înşelătorie".

Medicul se declară "dezgustat" de faptul că atâţia oameni refuză să vadă sutele de decese din spitale, precum şi sacrificiile personalului medical. Iar protestatarii au fost condamnaţi sever de nenumăraţi comentatori ai imaginilor postate pe internet.

''Eu, acum, plâng pe tot drumul până la serviciu, pentru că ştiu cât de rău va fi şi de acum înainte'', spune o asistentă medicală de la terapie intensivă. 

Declaraţii controversate

Spitalele britanice au început să primească vaccinul AstraZeneca, cel de-al doilea aprobat în ţară, după cel produs de Pfizer. Fiecare persoană ar trebui să primească două doze din acelaşi vaccin, la un interval de trei, patru săptămâni. Dar pe fondul creşterii explozive a ratei contagiunii au apărut şi alte idei. Intervalul dintre injecţii ar putea creşte până la câteva luni pentru ca măcar prima doză să fie inoculată cât mai multor oameni.

''Se înţelege că extinderea la 12 săptămâni ne-ar permite să oferim primul vaccin mai multor oameni şi astfel să protejăm o parte mai mare a comunităţii''.

Guvernul recomandă, chiar, ca în cazuri excepţionale serurile să fie "amestecate", adică a doua doză să fie din alt vaccin decât prima. Dar ideea, lipsită de validare ştiinţifică, este respinsă atât de producători cât şi de experţi.

"Britanicii par să fi renunţat total la ştiinţă şi încearcă doar să găsească o ieşire din dezastru", este judecata severă a unui imunolog american. 

Vaticanul, cel mai mic stat suveran din lume, nu are asemenea probleme. Administraţia papală îşi propune să-i vaccineze pe toţi cei 450 de locuitori. Toate dozele necesare vor fi livrate săptămâna viitoare. Până acum, la Vatican, virusul nu a provocat niciun deces, dar 27 de oameni, între care doi cardinali, au fost testaţi pozitiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Nou record de infectări cu coronavirus în Marea Britanie. Medicii îşi pun speranţa în vaccin