Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Celebrele ouă Faberge, expuse de Paşte în Rusia

Cele mai faimoase simboluri ale Paştelui sunt ouăle-bijuterie Faberge, adevărate comori care valorează milioane de euro.

de Redactia Observator

la 07.04.2018 , 22:56

Cele mai faimoase simboluri ale Paştelui sunt ouăle-bijuterie Faberge, adevărate comori care valorează milioane de euro. Nouă dintre ele, unice în lume şi extrem de spectaculoase, au fost expuse zilele acestea în Rusia!

Un simbol al domniei Romanovilor, dar şi al soartei crude pe care aceştia au avut-o, ouăle Faberge sunt parte din istoria Rusiei. Din aur sau doar placate, cu pietre preţioase pe interior şi exterior, aceste opere valorează milioane de euro. Şi nu sunt două cu aceleaşi dimensiuni.

ALEXEI POMIGALOV, curatorul muzeului:

Vezi și

Tradiţia acestor cadouri a început cu solicitarea făcută de familia regală companiei Faberge. S-a întâmplat în anul 1885, când Alexandru al III-lea a comandat cel mai simplu ou, "Kurochka". De atunci, ouăle Faberge au devenit tot mai populare.

În total, 54 de ouă Faberge sunt legate de istoria familiei regale ruse. Ultimele două ouă au fost fabricate în 1917, anul Revoluţiei, şi nu au mai ajuns niciodată la Romanovi.

ALEXEI POMIGALOV, curatorul muzeului:

Aceste trei mici portrete constituie surpriza acestui ou. Oul are, de asemenea, un sistem care funcţionează ca un ceas iar acesta este mânerul, care este deghizat în floare, un fel de liliac. Când îl acţionezi, aceste trei mici portrete apar din interior, se deschid şi îl înfăţişează pe Nicolae al II-lea şi două dintre fiicele lui.

Faberge a creat opere similare şi pentru alţi clienţi cu stare, inclusiv familia Rothschild sau Duchesa de Marlborough. Ouăle expuse acum publicului sunt proprietatea unui colecţionar rus care le-a cumpărat, în 2004, de la magnatul Malcolm Forbes. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Celebrele ouă Faberge, expuse de Paşte în Rusia