Antena Meniu Search
x

SUA schimbă strategia de vaccinare. NYT: Care este cel mai bun mod de a convinge milioanele de nevaccinați să se imunizeze

SUA încearcă o nouă strategie pentru a crește numărul de vaccinări. Un sondaj arată că o treime dintre americani se declară gata să-şi învingă ezitările în schimbul unei sume de bani. Renunțarea la mască și distanțare socială este și ea un stimulent puternic.

de Redactia Observator

la 05.05.2021, 14:19

SUA schimbă strategia de vaccinare. NYT: Care este cel mai bun mod de a convinge milioanele de nevaccinați să se imunizeze
Vaccinare anti-COVID în California - Profimedia
  • Peste jumătate din populația SUA este acum vaccinată, dar imunizarea pierde din viteză.
  • 13% dintre cei nevaccinați ar fi de acord să se imunizeze dacă astfel ar scăpa de mască,
  • 34% ar accepta vaccinul dacă ar primi pentru asta 100 de dolari.

Joe Biden a anunţat marţi obiectivul ca 70% dintre americanii adulţi să fie vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin anti-COVID până la vacanţa de Ziua Independenţei (4 iulie). Liderul de la Casa Albă a cerut să fie imunizaţi mai ales tinerii de 20-30 de ani. Noua strategie a lui Biden vine în timp ce SUA se confruntă cu provocări în a vaccina persoanele care ezită și ar putea sprijini comunitățile dezavantajate. Experții susțin că o nouă rezervă federală de vaccinuri și eforturi susținute pentru a imuniza comunitățile defavorizate ar putea asigura că vaccinul ajunge unde este mai mare nevoie de el.

Cele două metode care ar crește vaccinarea în SUA

Care este cel mai bun mod de a convinge milioanele de americani care sunt încă nevaccinați să se vaccineze? se întreabă New York Times. Un sondaj experiment realizat de Universitatea California din Los Angeles în colaborare cu Harvard a scos la lumină două stimulente aparent puternice pentru vaccinare. 

Aproximativ o treime din populația nevaccinată a declarat că o sumă de bani i-ar face să se răzgândească. Acest lucru sugerează că unii guvernatori americani sunt deja pe drumul cel bun. Guvernatorul din Virginia de Vest, Jim Justice, de exemplu, a anunțat recent că statul va acorda tinerilor obligațiuni de 100 de dolari dacă se vaccinează.  O treime dintre americani se declară gata să-şi învingă ezitările față de vaccin în schimbul unei sume de bani. Concret, din peste 7.000 de sceptici ai vaccinării intervievaţi, 34% ar ceda pentru 100 de dolari, iar pentru 31% sunt suficienţi chiar și 50 de dolari.

În mod similar, au apărut creșteri mari pentru disponibilitatea la vaccin dacă acest lucru înseamnă că persoana respectivă nu ar trebui să mai poarte o mască sau să respecte distanțarea socială în public. Stimulentul de a nu mai purta o mască și a respecta distanțarea socială în public a avut un rezultat puternic - disponibilitatea la vaccinare a crescut cu 13% în acest caz, majoritatea fiind republicani. 

56% din populația adultă a Statelor Unite a primit până acum cel puțin o doză de vaccin anti-COVID.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » SUA schimbă strategia de vaccinare. NYT: Care este cel mai bun mod de a convinge milioanele de nevaccinați să se imunizeze