Antena Meniu Search
x

Foto "Nu am avut de ales" Fostul șef al F1 s-a împușcat în cap, după ce a aflat că suferă de cancer terminal (anchetă)

Max Mosley, fostul șef al Federației Internaționale de Automobilism (FIA), sub tutela căreia se organizează Formula 1, s-a împușcat în cap după ce a aflat că suferă de cancer în stadiu terminal, au aflat anchetatorii. Max Mosley a murit pe 23 mai 2021, la vârsta de 81 de ani.

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 17:19

fostul șef al FIA Max Mosley
"Nu am avut de ales" Fostul șef al F1 s-a împușcat în cap, după ce a aflat că suferă de cancer terminal (anchetă) - Zuma Press via Hepta

Potrivit Daily Mail, care citează martori din anchetă, Max Mosley mai avea doar câteva săptămâni de trăit, iar durerile de care suferea nu puteau fi tratate, ci doar reduse prin tratament paliativ.

Henry Alexander, vecinul său, cel care îi îngrijea și casa, a sunat la numărul de urgență 999 după ce a descoperit un bilet pe ușa dormitorului în care fostul șef al FIA obișnuia să doarmă. "Nu intra, sună la poliție", scria pe bilet. Ofițerii chemați la fața locului au intrat în încăpere, acolo unde l-au găsit pe Max Mosley în pat, cu o rană severă la cap și o armă de foc lângă el. Acesta scrisese și un bilet de adio: "Nu am avut de ales"

Alexander susține că a intrat în casa lui Mosley în jurul orei 08:00, după ce a primit mesaje îngrijorătoare cu o seară înainte. "Avea o formă agresivă de cancer și suferea. Mi-a zis că i-a ajuns. Vorbeam despre operația pe care urma să o facă și spunea că nu mai rezistă", a povestit acesta.

Max Mosley, o legendă a automobilismului

Pe acelaşi subiect

Max Mosley a fost atras încă din tinereţe de sporturile cu motor, după ce soţia lui a obţinut bilete la o cursă care a avut loc pe celebrul circuit de la Silverstone. A fost momentul în care Mosley s-a decis să înceapă să strângă bani pentru a putea concura pe cont propriu în sporturile cu motor.

Mosley a început să participe la curse pe plan naţional în 1966. În mai puţin de doi ani a participat la 40 de curse în Marea Britanie şi a câştigat 12 dintre acestea. Ulterior, a fondat London Racing Team, pentru a participa în Formula 2. A debutat în Formula 2 la Hockenheim, în Germania, în 1968, într-o cursă în care Jim Clark, dublu campion mondial, avea să moară în urma unui teribil accident.

Max Mosley, implicat în scandaluri în ultimii ani din viaţă

Ca preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism, Max Mosley s-a remarcat în special graţie măsurilor speciale luate pentru a proteja şoferii după tragediile produse la Grand Prix-ul statului San Marino din 1994. Atunci, austriacul Roland Ratzenberger şi legendarul Ayrton Senna au murit în accidente separate.

În ultimii ani ai vieţii, Max Mosley a fost implicat în mai multe scandaluri extrem de controversate. Printre altele, Mosley a fost acuzat că a participat la o orgie cu cinci femei la care au fost expuse motive naziste. Mosley a dat în judecată News of the World şi a câştigat procesul, magistraţii stabilind că, deşi una dintre participantele la orgie a purtat o uniformă militară, nu au existat dovezi care să arate că au fost expuse motive naziste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Nu am avut de ales" Fostul șef al F1 s-a împușcat în cap, după ce a aflat că suferă de cancer terminal (anchetă)