Antena Meniu Search
x

"Nu avem alte opţiuni". Victoria în Ucraina, singura alternativă a rușilor, anunță Serghei Șoigu

Război în Ucraina. Ministrul rus de externe, Serghei Şoigu, a declarat miercuri la televiziunea de stat că forţele ruse menţin o "apărare activă" în faţa contraofensivei ucrainene şi că Moscova nu are altă opţiune decât să învingă în Ucraina, potrivit Reuters şi EFE.

de Redactia Observator

la 13.09.2023, 21:47

Serghei Șoigu, ministrul apărării din Federația Rusă
"Nu avem alte opţiuni". Victoria în Ucraina, singura alternativă a rușilor, anunță Serghei Șoigu - Profimedia

"Nu avem alte opţiuni", a afirmat Şoigu, răspunzând la întrebarea unui jurnalist de la Rossia-1 dacă Rusia va câştiga în Ucraina.

Şoigu, care a participat miercuri la negocierile ruso-nord-coreene de pe cosmodromul Vostocinîi (Extremul Orient rus), a declarat că trupele ruse "menţin o apărare activă în sectoarele necesare". Campania de toamnă este în prezent în desfăşurare, a spus ministrul rus, recunoscând, în comentariile făcute pentru acelaşi reporter al televiziunii de stat Rossia-1, că situaţia de pe front este dificilă pe alocuri.

Cum evoluează luptele pe front?

"Forţele menţin o apărare activă pe fronturile necesare, esenţiale. În unele locuri este mai greu, în altele mai simplu", a spus el. "Dar pot spune că băieţii şi comandanţii acţionează cu încredere şi apără în mod fiabil ceea ce trebuie să apărăm în acest moment - acele locuri, evident, în care forţele armate ucrainene încearcă să pătrundă", a afirmat Şoigu.

Potrivit acestuia, sarcina principală a forţelor ruse pe teren este de a distruge armamentul inamic. Contraofensiva ucraineană, pe care Rusia o consideră ca eşuată, este însoţită de atacuri cu drone şi rachete adânc în spatele liniilor frontului, inclusiv la Moscova.

Rusia controlează aproape o cincime din teritoriul Ucrainei, după mai mult de 18 luni de război, dar a fost nevoită să se retragă din zone extinse pe care le-a cucerit iniţial în cursul invaziei în apropierea capitalei Kiev şi în sud şi est. Ucraina a lansat în iunie o contraofensivă mult aşteptată, în cursul căreia armata ucraineană a cucerit în jur de 12 mici localităţi, dar înaintează cu dificultate din cauza câmpurilor vaste minate de ruşi şi a fortificaţiilor defensive pe care Rusia le-a ridicat între timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » "Nu avem alte opţiuni". Victoria în Ucraina, singura alternativă a rușilor, anunță Serghei Șoigu