Antena Meniu Search
x

Video Nu doar în România sunt restricții. Stingerea la ora 20:00 în Franța, Papa Francisc va ține slujba de Crăciun mai devreme

Vor fi sărbători de pandemie peste tot în acest an. Ca să evite aglomeraţiile din stradă, liderii europene au înăsprit şi mai mult restricţiile. Nu vor mai fi evenimente în aer liber, iar în multe ţări se vor interzice inclusiv călătoriile în perioada sărbătorilor. Totul, după ce numărul de infectări a crescut peste tot, iar autorităţile se tem că vor fi şi mai multe după această perioadă.

de Greta Gavrilă

la 11.12.2020, 21:00

Vezi și
  • 100.000 de poliţişti şi jandarmi vor patrula pe străzile din Franţa, de Revelion

Străzile decorate festiv ar putea rămâne pustii de sărbători, în Germania. Carantina care e deja în Bavaria ar putea fi impusă în toată ţara, iar limita de 10 persoane impusă pentru adunări va fi la jumătate. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Revelion cu străzi goale va fi şi în Franţa. De marţi, stingerea se dă la ora 8.00 seara şi rămâne în vigoare până a doua zi dimineaţa, la 6.00. În plus, de sărbători, adunările mai mari de şase persoane sunt interzise. 

Jean Castex, premierul Franţei: Contrar a ceea ce am plănuit iniţial, interdicţia de călătorie va fi menţinută până la 31 decembrie. Este tradiţionala perioadă de sărbători, de aceea ne place atât de mult, dar de asemenea are toate ingredientele ca pandemia să revină. 

De altfel, 100.000 de poliţişti şi jandarmi vor patrula pe străzile din Franţa în noaptea dintre ani. 

Restricții în Italia și Spania, de Sărbători

Şi Italia a prelungit intedicţia de călătorie pe timpul nopţii pentru tot restul anului. Vaticanul nu face excepţie de la regulă. Aşa că Papa Francisc a anunţat deja că va ţine slujba din Ajunul Crăciunului cu două ore mai devreme. În plus, nimeni nu se mai deplasează dintr-o regiune în alta de pe 20 decembrie până pe 7 ianuarie, fără un motiv întemeiat. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în Spania.

Salvador Illa, ministrul Sănătăţii din Spania: Cu toţii ne vom mobiliza între 23 decembrie şi 6 ianuarie să nu ne deplasăm între regiunile autonome. 

Totuşi, spaniolii vor putea petrece până mai târziu de sărbători. În seara de Ajun, de Crăciun şi de revelion, interdicţia de călătorie intră în vigoare la 1.30. Iar adunările vor fi limitate la 10 persoane. 

Vaccinul nu-i scuteşte de restricţii pe britanici. Rata infectării a crescut în Londra, aşa că vor urma din nou măsuri dure.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Nu doar în România sunt restricții. Stingerea la ora 20:00 în Franța, Papa Francisc va ține slujba de Crăciun mai devreme