Antena Meniu Search
x

NU ESTE NICIUN CAPRICIU: Vezi AICI de ce poarta Papa pantofi rosii

Mocasinii rosii ai Papei au facut inconjurul lumii si nu este vorba despre un capriciu estetic, asa cum s-ar putea crede, ci despre o traditie din timpul imparatilor Bizantului

Asa cum o dovedeste istoria, in Imperiul Bizantin, culoarea rosie simboliza puterea si doar imparatul, imparateasa si Papa erau autorizati sa o poarte. Dar aceasta nu este singura semnificatie: pentru Biserica Catolica, rosul- cireasa a insemnat, intodeauna, sangele martirilor care s-au jertfit intru Hristos.

Benedict al XVI-lea a revenit la multe dintre accesoriile vechi ale Papilor, printre care si pantofii rosii, pe care i-a purtat si Inocentiu al V-lea.

Mai mult, unele dintre perechile pe care Papa le-a utilizat in cei opt ani de Pontificat, au fost realizate la putini metri de Vatican, de catre maestrul Antonio Arellano, pentru care culoarea nu inseamna altceva decat “puritatea sufletului”.

In aceste zile, atelierul sau s-a transformat intr-un platou de televiziune si asta pentru ca toti vor sa stie istoria “pantofilor Papei”. Insa Antonio se mai gandeste la ceva: cine stie daca urmatorul Papa nu va fi unul dintre clientii sai...

Foto: hepta

 

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » NU ESTE NICIUN CAPRICIU: Vezi AICI de ce poarta Papa pantofi rosii