Antena Meniu Search
x

Nu există nicio fisură în regimul lui Putin după 15 luni de război, susţine şeful spionajului german

Război în Ucraina. Bruno Kahl, şeful Agenţiei germane de informaţii (BND), a declarat luni că nu vede nicio slăbire a regimului preşedintelui rus Vladimir Putin. "Rusia este încă capabilă să ducă un război pe termen lung", a spus el, potrivit DPA, citat de Reuters.

de Redactia Observator

la 23.05.2023, 11:46

Vladimir Putin
Vladimir Putin - Shutterstock

"Nu vedem nicio fisură în sistemul Putin", a declarat Kahl la Academia Federală pentru Politica de Securitate (BAKS). Kahl a susţinut că criticile publice privind gestionarea războiului reprezintă dispute de rutină în cadrul societăţii ruse şi nu reprezintă o ameninţare pentru regimul Putin.

"Rusia este încă capabilă să ducă un război pe termen lung", a spus el, arătând spre soldaţii recent recrutaţi. Kahl a spus că Rusia are, de asemenea, suficiente echipamente şi muniţii. Cu toate acestea, Kahl a spus că Rusia are anumite vulnerabilităţi, inclusiv performanţa forţelor armate.

Şeful spionajului a susţinut că strategia pe termen lung a lui Putin ar putea prevala dacă Occidentul nu sprijină Ucraina într-un mod foarte organizat. Kahl a declarat că BND ştia că Rusia va lansa o invazie la scară largă a Ucrainei cu două săptămâni înainte de începerea războiului din 24 februarie 2022.

Kahl: Nu vedem nicio fisură în sistemul Putin

"Cu aproximativ 14 zile înainte de începerea războiului am detectat fenomene care nu puteau fi interpretate în alt mod", a spus el.

Răspunzând la criticile privind faptul că serviciile secrete americane şi britanice se aşteptau la un atac mult mai devreme, Kahl a declarat că BND şi-a bazat aprecierea pe faptul că decizia de a ataca a fost luată în cele din urmă de Putin. Kahl a susţinut că Putin a luat în considerare şi alţi factori decât "numărarea rachetelor sau a tancurilor".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Nu există nicio fisură în regimul lui Putin după 15 luni de război, susţine şeful spionajului german