Antena Meniu Search
x

"Nu regret nimic şi aş face-o din nou". Un marinar ucrainean a încercat să scufunde iahtul de lux al şefului său rus

Un marinar ucrainean, care a încercat să scufunde iahtul de lux al şefului său rus, a fost eliberat, după ce a explicat autorităţilor situaţia.

de Monica Palade

la 28.02.2022, 10:55

"Nu regret nimic şi aş face-o din nou". Un marinar ucrainean a încercat să scufunde iahtul de lux al şefului său rus - Nautical Gazette

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a încercat să scufunde vasul de 5 milioane de lire sterline la Pord Adriano din Mallorca. La ieşire din închisoare acesta a declarat: „Nu regret nimic din ce am făcut și aș face-o din nou”.

Bărbatul a lucrat ca mecanic pe nava Lady Anastasia timp de aproape 10 ani și a spus, potrivit presei locale, că tentativa de scufundare a fost un „act de răzbunare” împotriva proprietarului bărcii, rusul Alexander Mijeev, care deține o funcție înaltă într-o companie de stat rusă specializată în arme.

Un act de răzbunare

Când a sosit Garda Civilă, marinarul ucrainean s-a predat și a spus foarte clar: „Șeful meu este un criminal care vinde arme care ucid poporul ucrainean”.

Pe acelaşi subiect

Într-o declarație către autorități, bărbatul a spus că se uita la ştiri despre război și a văzut un atac cu rachete de croazieră asupra unei clădiri din Kiev. Racheta este una dintre cele produse de compania şefului său.

Aşa că două ore mai târziu, s-a întors pe navă cu hotărârea de a o distruge. A-a gândit chiar să închidă supapele de combustibil ale navei Lady Anastasia, astfel încât să nu existe poluare.

Sabotorul ucrainean a deschis o supapă mare în sala mașinilor și o a doua într-un compartiment în care locuiește echipajul. El le-a spus colegilor săi planurile sale și a spus „nu vă faceți griji pentru că voi lua toată vina asupra mea”.

Cu toate acestea, aceştia au încercat să oprească scurgerea împreună cu muncitorii din port. Nava a fost parțial scufundată.

Bărbatul a mărturisit rapid fapta. Deocamdată nu se ştie dacă va fi pus sub acuzare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » "Nu regret nimic şi aş face-o din nou". Un marinar ucrainean a încercat să scufunde iahtul de lux al şefului său rus