Antena Meniu Search
x

La 51 de ani, o mamă a 2 copii şi-a părăsit soţul şi i-a trimis 80.000 de lire "soldatului" care i-a furat inima. Escrocul folosea pozele unui ministru leton

Escrocii sentimentali, care vând iluzia iubirii şi pleacă apoi cu banii victimelor înşelate, sunt cât se poate de inventivi în activitatea lor ilicită şi nu se feresc să-şi asume identităţi false. Recent, au fost raportate mai multe conturi false create pe reţelele de socializare cu poza ministrului Apărării din Letonia, iar pretinsul oficial a reuşit să fure de la o britanică de 51 de ani suma de 80.000 de lire sterline. 

de Redactia Observator

la 14.02.2022, 10:37

Peste 100 de conturi false, cu poza sau numele ministrului leton al Apărării Artis Pabriks, au fost raportate de autorităţi în urma unor înşelătorii grosolane. Escrocii urmăreau "ţinte" vulnerabile, femei care ar fi fost dispuse să le trimită sume importante de bani sub diverse pretexte. Este şi cazul unei britanice de 51 de ani din Manchester, mamă a doi copii, care i-a trimis falsului iubit 80.000 de lire sterline până să pună punct legăturii.

Povestea unei femei care s-a îndatorat peste măsură, pentru iubitul fictiv

Sharon Bulmer povesteşte că bărbatul, care îşi spunea Murphy Townsend, i-a scris pe Facebook în luna mai a anului 2020, mărturisindu-i că e "singur". Timp de doi ani, a făcut-o să creadă că e soldat american şi că are nevoie disperată de bani pentru a pleca din Siria. Cu suma primită, acesta urma să îşi viziteze iubita, sau cel puţin aşa îi promitea femeii. Totul a ieşit la iveală când fotografiile sale s-au dovedit a fi furate de pe Internet, de pe conturile publice ale ministrului Artis Pabriks. Biroul Ministerului Apărării din Letonia a declarat că se confruntă cu această problemă de ceva vreme, iar guvernul investighează identitatea celor care se folosesc de imaginea oficialului pentru a escroca femei.

"Am fost naivă, dar eram gata să fac orice pentru dragoste"

Pe acelaşi subiect

Cu lacrimi în ochi, Sharon Bulmer îşi aminteşte cum a început "iubitul" său să profite de ea: "M-a rugat să îl ajut şi am făcut-o, dar în timp am ajuns să am datorii din cauza lui. Voiam atât de mult să îi fie bine! Ştiu că am fost naivă, dar eram gata să fac orice pentru dragoste". Credea că alesul inimii sale e un văduv în vârstă de 56 de ani din Washington DC, cu o fiică de 17 ani pe nume Helen. "Murphy Townsend" şi-a inventat trecutul în cele mai mici detalii, fiind atât de convingător încât Sharon nu a avut niciun dubiu că s-a îndrăgostit de o himeră. autorităţile din SUA i-au confirmat, însă, că în documente nu figurează nimeni cu acest nume. "Era mereu atât de misterios, nu îi plăcea să îi pun întrebări", povesteşte femeia, potrivit Mirror.

Femeia se despărţise de partenerul cu care a stat 29 de ani, pentru a începe o nouă viaţă alături de Murphy. În doi ani şi jumătate, escrocul a jefuit-o de 80.000 de lire sterline, sub pretextul facturilor medicale şi biletelor de avion, iar acum Sharon are datorii de peste 37.000 de lire. Aceasta spune că i-a trimis banii în Bitcoin şi că a încercat în repetate rânduri să îl sune cu video, dar i-a respins apelurile pe motiv că nu e permis la baza militară. "Voiam să plec cu copiii în vacanţă, să-i duc la New York. Dar pentru că îmi cerea mereu bani, nu am putut", oftează Sharon.

I-a trimis falsului soldat 80.000 de lire, în doi ani şi jumătate

La început, conversaţiile erau prieteneşti, fără să dea semne că ar putea ajunge să-i ceară sume imense de bani. "Era atât de dulce, nu bănuiam nimic. Era foarte interesant să vorbeşti cu el. M-am îndrăgostit imediat, simţeam că îi pasă de mine. Credeam că, fiind mai în vârstă, e matur şi înţelept." În luna septembrie, Murphy a anunţat-o că o va vizita în Manchester şi i-a cerut 1.400 de lire pentru a pleca din Siria. Câteva zile, nu a mai primit niciun semn de la el, iar apoi a primit mai multe e-mailuri de la conturi cu numele iubitului său. Îi cerea încă 1.5000 de lire, bani pe care Sharon i-a trimis rapid.

La finalul lunii, un pretins medic a contactat-o şi i-a spus că Murphy e inconştient, la spital. abia în octombrie au reluat conversaţiile obişnuite, moment în care femeia a devenit extrem de suspicioasă. Bărbatul refuza să îi spună unde a fost internat şi ce probleme de sănătate are. Dar nici atunci nu a dat vina pe el, ci a crezut că altcineva a jefuit-o, sub identitatea soldatului. "Nu-i venea să creadă." Apoi, i-ar fi mărturisit că a fost împuşcat în braţ pe drum spre aeroport, iar în timp ce zăcea pe patul de spital cineva i-a furat computerul. Cu acest prilej i-a cerut lui Sharon alte 5.000 de lire, iar apoi solicitările au venit constant, cu sume mai mici, de câteva sute de lire. În schimb, trimitea documente medicale falsificate şi fotografii furate de pe alte conturi de Facebook.

Confuză, Sharon a contactat reprezentanţii armatei SUA, care i-au spulberat iluzia iubirii clarificând că Murphy Townsend nu există. În schimb, datoriile cu care s-a ales femeia sunt cât se poate de reale şi va dura ani de zile să se poată pune pe picioare financiar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » La 51 de ani, o mamă a 2 copii şi-a părăsit soţul şi i-a trimis 80.000 de lire "soldatului" care i-a furat inima. Escrocul folosea pozele unui ministru leton