Meniu
Search
x

Video "Nu vom uita. Nu vom ierta. Vă vom vâna și veți plăti" | Mesajul președintelui american Joe Biden, după atacurile sinucigașe din Kabul

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a transmis un mesaj dur și pasional după atacurile sinucigașe din Kabul, în care și-au pierdut viața cel puțin 64 de persoane, între care 12 militari americani. "Nu vom uita. Nu vom ierta. Vă vom vâna și veți plăti", a spus liderul de la Casa Albă. Biden a precizat că este dispus să autorizeze operațiuni militare pentru a-i găsi și pedepsi pe cei vinovați.

De Daniel Murărescu la 27.08.2021, 08:55

"Este o zi foarte grea. Am fost permanent în legătură cu oficialii militari. Am pierdut vieţi care au servit securitatea noastră şi a altora. Cei care au căzut astăzi sunt parte a nobililor cetăţeni americani. Sunt nişte eroi. Atacatorii trebuie să ştie: Nu vom ierta, nu vom uita niciodată. Vă vom vâna şi veți plăti", a declarat Joe Biden, care a ţinut un moment de reculegere în memoria soldaţilor căzuţi la Kabul.

Președintele SUA a spus că evacuările din Afganistan vor continua, precizând că atacul de joi a arătat de ce a dorit să oprească misiunea din Afganistan, care era "extraordinar de periculoasă". El a mai spus că le va oferi militarilor tot ceea ce își doresc, inclusiv trupe în plus. "Am ordonat comandanţilor să facă planuri pentru a lovi obiective ale ISIS. Vom răspunde cu forţă şi precizie în momentul ales de noi şi în locul ales de noi", a precizat liderul de la Casa Albă.

Context: Cel puțin 64 persoane au murit, între care 12 militari americani, iar alte zeci sunt rănite, după un dublu atentat sinucigaș la porțile aeroportului din Kabul. Atacul a venit la câteva ore după ce agențiile de informații occidentale au avertizat despre iminenta amenințare teroristă.

Pe acelaşi subiect

Observator a transmis LIVE TEXT ce se întâmplă pe aeroportul din Kabul

Două atentate sinucigașe cu bombă au avut loc în apropierea intrărilor principale ale aeroportului internațional din Kabul, joi după-amiaza, omorând zeci de oameni, inclusiv copii. Imaginile filmate după explozii arată ceea ce pare a fi fum care se ridică deasupra aeroportul Hamid Karzai, precum și răniți ce sunt transportați cu tărgi improvizate la spital.

O explozie a avut loc lângă Poarta Abbey din aeroport și a doua lângă hotelul Baron, un loc în care erau procesate actele refugiaților afgani eligibili pentru evacuare. 

Organizația ISIS a revendicat atentatele sinucigașe din Kabul

Organizaţia Stat Islamic a revendicat, joi seară, atacul de la aeroportul din Kabul, soldat cu moartea a 12 soldaţi americani şi zeci de afgani. Într-un comunicat difuzat de agenţia sa de propagandă Amaq, Statul Islamic a anunţat că unul dintre luptătorii săi s-a apropiat la mai puţin de "cinci metri de militari americani" şi şi-a declanşat centura explozivă.

În atentate și-au pierdut viața și mai mulți civili afgani. Generalul american Kenneth F. McKenzie Jr. a declarat, într-un briefieng de presă, că SUA se coordonează cu talibanii și fac tot posibilul pentru a se pregăti pentru aceste atacuri sinucigașe. Comandantul Forțelor Americane a dat vina, fără echivoc, pe gruparea teroristă ISIS. "Amenințarea de la ISIS este reală, ne așteptăm ca aceste atacuri să continue", a declarat acesta, precizând că Statele Unite vor merge după cei responsabili, informează BBC.

"Talibanii au tras în aer pentru a dispersa mulțimea de la poartă"

Supraviețuitorii atentatelor din zona aeroportului din Kabul fac relatări îngrozitoare despre ceea ce s-a întâmplat acolo. "Trupuri, carne și oameni aruncați într-un canal din apropiere", a declarat Milad, care se afla la locul primei explozii, pentru agenția de presă AFP. "Când oamenii au auzit explozia, a existat o panică totală. Talibanii au început apoi să tragă în aer pentru a dispersa mulțimea de la poartă", a spus un al doilea martor.

"Am văzut un bărbat care se grăbea cu un bebeluș rănit în mâini". În confuzie, martorul, care rămâne anonim, a povestit că a renunțat la documentele pe care spera să le folosească pentru a urca împreună cu soția și cei trei copii într-un avion spre America. "Nu voi mai vrea niciodată să merg la aeroport”, a spus el.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » "Nu vom uita. Nu vom ierta. Vă vom vâna și veți plăti" | Mesajul președintelui american Joe Biden, după atacurile sinucigașe din Kabul

BREAKING NEWS

Rusia ar urma să deconecteze centrala Zaporojie de la reţeaua electrică ucraineană

Rusia ar urma să deconecteze centrala Zaporojie de la reţeaua electrică ucraineană