Antena Meniu Search
x

Numărul cazurilor de coronavirus şi al spitalizărilor din SUA, la maximul ultimelor şase luni

Numărul cazurilor de coronavirus şi al spitalizărilor din SUA a urcat la maximul ultimelor şase luni, din cauza răspândirii rapide a variantei Delta în regiunile unde ratele de vaccinare sunt scăzute, transmite Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 10.08.2021, 07:15

Numărul cazurilor de coronavirus şi al spitalizărilor din SUA, la maximul ultimelor şase luni
- Profimedia

La nivel naţional, numărul mediu al cazurilor de Covid-19 a fost de 100.000 timp de trei zile consecutiv, în creştere cu 35% faţă de săptămâna trecută, potrivit datelor din sectorul sănătăţii. Creşterea a fost mai puternică în Louisiana, Florida şi Arkansas. Numărul spitalizărilor a urcat cu 40%, iar cel al deceselor cu 18%.

Răspândirea pandemiei a dus la anularea unor evenimente de mare profil. O excepţie notabilă este un raliu anual de motociclete din Dakota de Sud, care se desfăşoară conform planificării. Florida a înregistrat recorduri ale spitalizărilor timp de opt zile la rând, potrivit analizei. În acest stat, majoritatea elevilor trebuie să se întoarcă la cursuri săptămâna aceasta, iar unele districte şcolare dezbat dacă este nevoie de măşti pentru elevi.

Şeful celui de-al doilea cel mai mare sindicat al profesorilor din ţară a anunţat duminică o schimbare de politică, sprijinind vaccinările obligatorii pentru profesorii americani, într-un efort de a proteja elevii care sunt prea tineri pentru a fi vaccinaţi.

Numărul copiilor spitalizaţi cu COVID-19 este în creştere în întreaga ţară, o tendinţă pe care experţii în sănătate o atribuie variantei Delta, care este mai susceptibilă de a infecta copiii decât tulpina iniţială Alpha. Unele state, inclusiv California, New York şi Virginia, au impus vaccinări sau testări săptămânale pentru angajaţii de la stat, precum şi mai multe oraşe.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a stabilit noi reguli la sfârşitul lunii trecute, cerând lucrătorilor federali să prezinte dovada vaccinării sau să facă dovada testelor regulate, impunând portul măştilor şi restricţii de călătorie. În sectorul privat, un număr tot mai mare de companii impun, de asemenea, vaccinarea pentru Covid-19. United Airlines, compania de ambalare a cărnii Tyson Foods şi Microsoft solicită angajaţilor să fie vaccinaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Numărul cazurilor de coronavirus şi al spitalizărilor din SUA, la maximul ultimelor şase luni