Antena Meniu Search
x

Numărul crescut al cazurilor de COVID-19 a dus la lipsa tuburilor de oxigen. Sistemul de sănătate din Indonezia a intrat în colaps

Autorităţile indoneziene se confruntă cu lipsa tuburilor de oxigen din spitale în urma valului devastator al cazurilor de coronavirus înregistrate în ultimele zile, iar guvernul caută soluţii de urgenţă, apelând inclusiv la ajutor din partea altor ţări precum Singapore şi China.

de Redactia Observator

la 10.07.2021, 13:56

Cazurile de coronavirus din Inonezia, în continuă creştere
Cazurile de coronavirus din Inonezia, în continuă creştere - Profimedia

În urmă cu doar două luni, Indonezia a donat 3.400 de butelii de oxigen și concentratoare către India, când un focar brutal a devastat țara, potrivit AP.  Pe măsură ce propriile cazuri au crescut, Jakarta a anulat planul de a trimite alte 2.000 de concentratoare de oxigen în India la sfârșitul lunii iunie.

Zilele trecute, peste 1.000 de butelii de oxigen, ventilatoare şi alte dispozitive sanitare au sosit din Singapore, urmate de alte 1.000 de ventilatoare pe care Australia le-a oferit drept sprijin autorităţilor indoneziene, se arată într-o declaraţie a ministrului Luhut Binsar Pandjaitan.

Indonezia apelează la ajutorul ţărilor vecine pentru a scoate sistemul sanitar din colaps

Pe lângă aceste donaţii, Indonezia intenţionează să cumpere de la vecinii din Singapore 36.000 de tone de oxigen şi 10.000 de concentratoare, dispozitive care generează o cantitate suplimentară de oxigen. De asemenea,  autorităţile sunt în strânsă legătură cu omologii chinezi. SUA şi Emiratele Arabe Unite au oferit şi ele ajutor. "Recunoaștem situația dificilă în care se găsește în prezent Indonezia cu o creștere uriaşă a cazurilor de COVID", a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki.

De la începutul pandemiei, Indonezia, a patra țară cu cea mai mare populație din lume a raportat un total de peste 2,4 milioane de infecții și 64.631 de decese cauzate de COVID-19. Aceste cifre sunt însă foarte mici în comparaţie cu realitatea, deoarece numărul testelor efectuate sunt reduse, iar măsurile de urmărire a pandemiei slab organizate. Indonezia a raportat cea mai mare cifră, de 1.040 de decese, miercuri și aproape 39.000 de cazuri confirmate joi și vineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Numărul crescut al cazurilor de COVID-19 a dus la lipsa tuburilor de oxigen. Sistemul de sănătate din Indonezia a intrat în colaps