Antena Meniu Search
x

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut în China. Nou record înregistrat în Coreea de Sud

Numărul persoanelor declarate infectate cu Sars Cov-2 a crescut în ultimele 24 de ore în China, acolo unde a fost descoperit pentru prima data coronavirusul, anul trecut. Numărul cazurilor a crescut şi în Coreea de Sud, care iniţial raportase în ziua de sâmbătă cel mai mare număr de contaminări din ultimele 10 luni.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 13.12.2020, 11:20

Cazuri coronavirus în China
Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut în China - Profimedia
  • Autorităţile urmăresc zona turistică din Hainan.
  • Noi cazuri au fost depistate şi în Xinjiang, Shandong, Sichuan şi Heilongjiang.

Autorităţile au anunţat că, în ultimele 24 de ore, în China au fost descoperite 24 de contaminări, cu 11 mai multe faţă de ziua precedentă. Numărul cazurilor asimptomatice, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, a scăzut la 14 de la 17, cu o zi înainte, potrivit news.ro.

În China continentală au fost înregistrate până în prezent 86.725 de contaminări. Conform datelor Universităţii Johns Hopkins, China a înregistrat 94.217 cazuri, iar bilanţul deceselor a rămas la 4.634, potrivit oficialilor, în timp ce universitatea a calculat 4.749 de decese.

Autorităţile urmăresc zona turistică din Hainan, cunoscută drept „Hawaii-ul Chinei”. Acolo nu au mai fost înregistrate noi contaminări în ultimele 6 luni, motiv pentru care a crescut şi numărul vizitatorilor. În ultimele luni, noi cazuri au fost depistate şi în Xinjiang, Shandong, Shanghai, Tianjin, Sichuan şi Heilongjiang.

Nou record de infectări Covid-19 în Coreea de Sud

După ce Moon Jae-in, preşedintele sud-coreean, a declarat sâmbătă, în urma bilanţului cu 950 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, că ţara sa este „într-o situaţie de criză”, Coreea de Sud a înregistrat duminică 1.030 de cazuri noi, aceasta fiind a doua zi consecutivă cu cel mai mare număr de contaminări.

Astfel, totalul infecţiilor a ajuns la 42.766, iar cel al deceselor la 580.

Prim-ministrul Chung Sye-kyun a declarat că, dacă răspândirea coronavirusului continuă, este inevitabilă înăsprirea restricţiilor privind distanţarea socială, fapt care ar reprezenta prima carantină pentru cea mai mare economie asiatică.

Coreea de Sud, cu o populaţie de peste 51 de milioane de locuitori, a fost prima ţară din lume care a luat măsuri eficiente de stopare a răspândirii bolii, bazându-se pe monitorizarea cazurilor şi testare masivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut în China. Nou record înregistrat în Coreea de Sud