Antena Meniu Search
x

Video Numire istorică la Casa Albă. Cine este Sam Brinton, travestitul non binar care se va ocupa de deșeurile nucleare americane

Numire istorică în administraţia americană. Pentru prima dată din Casa Albă a numit într-o funcţie federală o persoană non-binară. Deşi noul angajat are recomandări excelente, numirea a creat polemică pe reţelele de socializare. 

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 20:43

Vezi și

"Sunt o persoană mândră că e bisexuallă, non binară, care a fost la MIT şi a studiat inginerie nucleară. Şi am reuşit chiar să le fiu consilier, atât preşedintelui Obama cât şi preşedintelui Trump în domeniul fizicii nucleare. Lupt alături de colegii mei pentru embrii comunităţii LGBT în tribunale, pe holurile Congresului în Capitoliile din toată ţara", spune Sam Brinton.

Activist LGBT şi absolvent al renumitului Institutul de tehnologie MIT cu dublă specializare în inginerie nucleară şi mecanică, Sam Brinton are un CV impecabil. În ultimii ani s-a remarcat în cercurile înalte ale politicii americane datorită performanţelor sale.

Până la 34 de ani a lucrat ca şi consilier pe probleme LGBT în administraţia Obama, dar şi în Congress în cadrul Comisiei pentru energie nucleară iar zilele trecute a fost numit șef al Departamentul Energiei și Serviciului de Depozitare a Combustibililor și Deșeurilor.

Prima persoană non binară din administraţia Biden nu este, însă, privită cu ochi buni de toată lumea. Ce deranjează pe internauţi este viaţa privată a tânărului. 

Pe acelaşi subiect

"Sunt o persoană non binară care păşeşte pe holurile Congresului. Dacă vorbim despre libertatea de care mă bucur, este cea de a auzi sunetul tocurilor pantofilor mei stiletto pe holurile Congresului, dar ştiu, în acelaşi timp, că merit ca oricare altul din camera aia să fiu acolo", spune Brinton.

Travestit şi una dintre cele mai puternice voci împotriva terapiei de conversie, o experienţă pe care a trăit-o pe viu în copilărie, Sam Brinton nu s-a ruşinat niciodată cu orientarea sa. Sau cu gusturile picante în materie de relaţii intime.

În 2017, le-ar fi povestit colegilor că obişnuieşte să îşi aşeze partenerul pe post de masă, în faţa lui, să ia cina de pe el în timp ce se uită la televizor. Povestea a captat, rapid, atenţia presei, iar criticile au început să curgă pentru Brinton. 

"Când aveam 11 ani, tatăl meu a descoperit că sunt atras de bărbaţi. În secunda 2 m-am trezit la urgenţe, la spital, tata era atât de supărat că m-a lovit până am leşinat", a povestit noul oficial american.

Sam Brinton a anunţat numirea lui la nivel înalt în Departamentul de Energie al SUA pe pagina personală de Instagram. Casa Albă nu a confirmat, încă, informaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Numire istorică la Casa Albă. Cine este Sam Brinton, travestitul non binar care se va ocupa de deșeurile nucleare americane