Antena Meniu Search
x

Video Nuntă ca-n basme în Iordania: Rochia răvășitoare purtată de Prințesa Rajwa, lucrată manual și brodată cu flori

A fost o petrecere ca în basme pentru nunta moştenitorului tronului Iordaniei. Prinţul Hussein şi prinţesa Rajwa au petrecut alături de 1.700 de invitaţi la palatul regal din Amman. Au avut printre invitaţi şefi de state şi de guverne şi membri ai caselor regale din întreaga lume. Custodele Coroanei, Margareta şi principele Radu au fost şi ei prezenţi. 

de Redactia Observator

la 02.06.2023, 22:13

Vezi și

Totul a fost studiat în detaliu, pentru nunta regală a anului. A impresionat tortul cu şapte etaje, ornat cu flori comestibile albastre. O alegere care nu a fost întâmplătoare: albastrul semnifică încrede şi angajament.

Jill Biden, prinţul Wiiliam şi ducesa Kate, fostul rege Juan Carlos al Spaniei, precum şi alţi reprezentanţi ai caselor regale din întreaga lume au participat la fastuosul banchet. Şi custodele coroanei, Margareta şi principele Radu au postat pe Facebook imagini de la recepţie, precum şi din vizita pe care au făcut-o în Iordania. Au vizitat Betania şi locul botezului lui Isus Hristos. Nu au participat însă şi la ceremonia semnării contractului nupţial, desfăşurată în cadru mult mai restrâns, cu doar 140 de invitaţi.

Hussein şi Rajwa şi-au făcut jurmintele într-un cadru feeric

Mireasa a sosit într-o maşină de epocă, le-a avut domnişoare de onoare pe surorile mirelui şi a fost condusă de fratele cel mic al lui Hussein, prinţul Hashem. A purtat o rochie lucrată manual de designerul libanez Elie Saab, cu un guler asimetric şi brodată cu flori.

Pe acelaşi subiect

Mirele, căpitan al armatei iordaniene, a ales uniforma de militar. La recepţie, cei doi şi-au schimbat ţinutele. Rajwa a purtat o rochie cu efect 3D de la Dolce&Gabanna, iar Hussein a avut smoking. Şi regina Rania, care la recepţia de zi a purtat o rochie negră brodată cu auriu, de la Dior, s-a schimbat seara într-o rochie aurie cu motive tradiţionale.  La atât de mulţi invitaţi, totul a fost pe repede înainte. Prinţul William a zorit-o pe Kate, care se întinsese la vorbă cu mireasa. 

Nunta a fost o împletire între tradiţii şi modernitate, între obiceiuri iordaniene şi saudite

Pentru iordanieni, nunta a însemnat prezentarea lui Hussein ca viitor rege. La doar câteva minute după ce a fost semnat contractul nupţial, Palatul Regal Haşemit a semnat decretul prin care Rajwa a devenit prinţesă a Iordaniei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Nuntă ca-n basme în Iordania: Rochia răvășitoare purtată de Prințesa Rajwa, lucrată manual și brodată cu flori