Antena Meniu Search
x

Foto O adolescentă care a învins leucemia de 3 ori a murit de Covid-19 în brațele părinților, după luni întregi de luptă cu boala

Aspen Deke, o adolescentă de 17 ani din Missouri, Statele Unite, a fost răpusă de coronavirus după ce a învins leucemia limfoblastică de trei ori. Tânăra trecuse printr-un transplant de măduvă și terapie cu celule CAR-T.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.02.2021, 08:28

  • Aspen a luptat încă din luna noiembrie a anului trecut cu virusul SARS-CoV-2, însă a dezvoltat complicații ce i-au făcut plămânii să cedeze

Ce nu a reușit leucemia limfoblastică, pentru o fată din SUA, a reușit coronavirusul.

Diagnosticul de Covid-19 a venit la sfârșitul anului trecut, atunci când medicii americani au spitalizat-o pe Aspen după o lună de febră și au trecut-o pe oxigen. Inițial, trupul tinerei a dat semne de însănătoșire și chiar a fost externată, însă la mijlocul lunii decembrie specialiștii au fost nevoiți să o admită din nou în spital, după ce au constatat că dezvoltase pneumonie la ambii plămâni, scrie Mirror Online.

Din nefericire, în ciuda eforturilor medicilor, Aspen Deke nu s-a putut recupera. În cursul zilei de sâmbătă, trupul ei, și așa chinuit de cancer, a cedat în brațele părinților devastați de durere.

Aspen Deke

Aspen Deke

GoFundMe via Mirror Online

Aceștia lansaseră chiar și un apel pentru ajutor pe platforma GoFundMe, pentru a putea susține costurile tratamentului, însă în zadar. "Vă mulțumim tuturor pentru dragoste și sprijin. Vă rugăm să înțelegeți că este prea mult pentru noi și nu vom putea răspunde la mesaje sau telefoane", au scris aceștia, într-un mesaj pentru susținători.

Coronavirusul, mai periculos pentru pacienții cu boli asociate

Este cunoscut faptul că virusul SARS-CoV-2 afectează în special persoanele în vârstă sau cu diferite afecțiuni cronice, care pot dezvolta complicații severe sau chiar fatale.

Printre bolile care favorizează forme grave de Covid-19 se numără afecțiunile cardiace, diabetul zaharat, bolile pulmonare și bolile care compromit sistemul imunitar (printre care cancerul) sau pentru care se urmează tratament imunosubpresor.

Pacienții cu cancer sau leucemie, în general, sunt mai susceptibili la infecții datorită organismului imunocompromis de tumoră și tratamentele anticancerigene, având în vedere că acestea slăbesc răspunsul imunitar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O adolescentă care a învins leucemia de 3 ori a murit de Covid-19 în brațele părinților, după luni întregi de luptă cu boala