Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Româncă din UK, ţinta violenţelor rasiste. Roxana trăieşte clipe de teroare în Regat, după ce maşina i-a fost vandalizată de mai multe ori

de Redactia Observator

la 20.10.2017 , 09:55

O asistentă româncă din Marea Britanie trăieşte de câteva luni în teroare. E ţinta unui val de atacuri: indivizi necunoscuţi i-au vandalizat în mod repetat maşina. Totul, în numele rasismului, crede românca, mai ales că atacurile la adresa imigranţilor ss-au înmulţit după scandalul Brexit.

La nici un an de când s-a stabilit în orăşelul britanic Grimsby, unde lucrează ca asistentă medicală, Roxana se gândeşte deja să plece. E terorizată zi şi noapte. 

În ultimele luni, maşinile mele au fost sparte de trei ori. E îngrijorător, sunt foarte speriată acum şi cred că este vorba despre un act rasist, a declarat asistentă medicală stabilită în Marea Britanie.

Vezi și

Speriată, Roxana a început să filmeze orice suspect din preajma casei ei. În ciuda dovezilor, de la poliţie a primit doar un sfat: să îşi mute maşina. Convinsă că e victima rasismului, românca a pus afişe pe autoturismul vandalizat, prin care cere oprirea violenţelor. 

În ultimul an, după anunţul că Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, astfel de atacuri s-au înmulţit. Chiar şi cu 62%, doar în zona în care locuieşte Roxana. 

Iar europenii care muncesc în Regat nu au primit încă asigurări că statutul lor va fi apărat după divorţul de UE. Un alt punct nevralgic al discuţiilor dintre Londra şi Bruxelles îl reprezintă nota de plată a Brexitului, estimată de europeni la 60 de miliarde de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Româncă din UK, ţinta violenţelor rasiste. Roxana trăieşte clipe de teroare în Regat, după ce maşina i-a fost vandalizată de mai multe ori