Antena Meniu Search
x

O barcă plină cu turişti s-a răsturnat lângă Cascada Niagara, iar un bărbat a murit. Nimeni nu purta vestă de salvare

O persoană a murit după ce o ambarcaţiune care transporta 29 de persoane s-a răsturnat luni în timpul unui tur al unui tunel de sub oraşul Lockport, din vestul statului New York, construit în secolul al XIX-lea pentru a aduce apă din Canalul Erie, informează DPA. Victima a fost identificată ca fiind un bărbat de circa 60 de ani.

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 15:33

O ambarcaţiune care transporta 29 de persoane s-a răsturnat lângă Cascada Niagara
O ambarcaţiune care transporta 29 de persoane s-a răsturnat lângă Cascada Niagara - Profimedia (scop ilustrativ)

Un ghid şi 28 de localnici se aflau într-un tur al "Lockport Cave", aşa cum este numit tunelul de către localnici, nu departe de Cascada Niagara, potrivit Destination Niagara USA, care a organizat excursia. Pasagerii erau angajaţi în industria ospitalităţii din comitatul Niagara şi se aflau într-o excursie oferită de companie. La bord nu se aflau copii, relatează Agerpres.

Barca s-a răsturnat în tunel

La momentul accidentului, ambarcaţiunea, operată de Lockport Cave & Underground Boat Ride, circula prin tunelul de circa 100 de metri. Aceasta a fost proiectată special pentru deplasarea prin tunel şi are o capacitate de maximum 40 de persoane, potrivit şefului poliţiei din Lockport, Steven Abbott.

Aproape de finalul tunelului, ambarcaţiunea "s-a destabilizat şi s-a răsturnat', toate cele 29 de persoane aflate la bord ajungând în apă, a declarat şeful pompierilor din Lockport, Luca Quagliano. Apa din peşteră are o adâncime de aproximativ 1,5-1,8 metri, potrivit lui Quagliano. Unele dintre persoane aflate în ambarcaţiune au reuşit să se întoarcă singure până la intrarea în peşteră.

Pe acelaşi subiect

Un bărbat a murit

Cu toate acestea, alte circa 16 persoane au fost salvate de echipele de urgenţă, a precizat Quagliano. Echipele de prim ajutor au folosit o barcă gonflabilă de mici dimensiuni pentru a prelua câte trei-patru persoane deodată. Întreaga operaţiune a durat aproximativ o oră, potrivit lui Quagliano. Anchetatorii accidentului cred că bărbatul care a murit a rămas blocat sub ambarcaţiunea răsturnată.

Niciuna dintre persoanele aflate la bord nu purta vestă de salvare. Circa 12 persoane au fost transportate la spitale locale cu răni minore, dintre care cea mai gravă a fost un braţ rupt, potrivit lui Quagliano. Temperatura apei a fost estimată la 12-15 grade Celsius, cel puţin un membru al echipelor de salvare fiind tratat pentru hipotermie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri externe » O barcă plină cu turişti s-a răsturnat lângă Cascada Niagara, iar un bărbat a murit. Nimeni nu purta vestă de salvare