Antena Meniu Search
x

Video O dronă ucraineană a filmat momentul în care a fost atacată cu un sistem de rachete Tor. Proiectilul a trecut la câțiva centimetri distanță

Război în Ucraina. O dronă a Armatei Ucrainei a surprins momentul în care a fost atacată de la sol de către un sistem de rachete Tor. Proiectilul tras de ruși a trecut la câțiva centimetri distanță de aparatul de zbor.

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 15:59

dronă atacată cu rachete sol-aer Tor
O dronă ucraineană a filmat momentul în care a fost atacată cu un sistem de rachete Tor. Proiectilul a trecut la câțiva centimetri distanță - Twitter

Tor este un sistem de rachete sol-aer cu rază scurtă de acțiune, pentru orice vreme, la altitudine joasă până la medie, conceput pentru distrugerea avioanelor, elicopterelor, rachetelor de croazieră și a vehiculelor aeriene fără pilot, cum ar fi dronele. Dezvoltat inițial de Uniunea Sovietică sub denumirea GRAU 9K330 Tor, sistemul este cunoscut în mod obișnuit sub numele său de raportare NATO: SA-15 "Gauntlet".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rachetele Tor, concepute pentru a lovi ține de mici dimensiuni, pot atinge viteze de până la 3,430 de kilometri pe oră.

Un oficial ucrainean afirmă că până la 200 de soldaţi ruşi au fost ucişi în atacuri recente în sudul ţării. Ucraina construieşte noi fortificaţii de-a lungul frontierei de nord

Pe acelaşi subiect

Până la 200 de soldaţi ruşi şi comandantul oraşului ocupat Tokmak au fost ucişi într-un atac recent asupra unei baze ruseşti, a declarat joi un oficial ucrainean, în timp ce un comandant militar a spus că Ucraina îşi fortifică în mod constant graniţa de nord cu Belarus şi Rusia şi îi încurajează pe civilii din unele regiuni din apropierea graniţei să plece în locuri mai sigure, relatează CNN.

"Forţele noastre de apărare au acţionat cu succes asupra poziţiilor ocupanţilor din Tokmak", a declarat pe Telegram Ivan Fedorov, primarul ucrainan al oraşului ocupat Melitopol din sudul Ucrainei.

Fedorov se află în teritoriul controlat de Ucraina, dar susţine că rapoartele serviciilor de informaţii arată că o bază rusă de la o uzină siderurgică din oraş a fost lovită.

Nu există nicio modalitate de a confirma afirmaţiile şi nu există în prezent nicio dovadă vizuală a unui atac asupra uzinei, precizează CNN. Cu toate acestea, un cont pro-rus de pe o reţea socială a afirmat marţi că "forţele armate ucrainene au bombardat masiv Tokmak. Preliminar, au fost înregistrate şase lovituri".

Un oficial numit de Rusia în regiunea ocupată Zaporojie, Vladimir Rogov, a vorbit, de asemenea, despre o serie de explozii în oraş în aceeaşi zi, postând o înregistrare video cu incendii într-o zonă deschisă, care nu a putut fi geolocalizată.

Forţele ucrainene ţintesc Tokmak în mod regulat, deoarece este un nod important pentru apărarea rusă

Pe de altă parte, Ucraina îşi consolidează şi fortifică în mod constant graniţa de nord cu Belarus şi Rusia şi încurajează civilii din unele regiuni, care locuiesc încă în apropierea graniţei, să plece în locuri mai sigure.

Ucraina continuă să "creeze bariere fizice, direct de-a lungul frontierei de stat. Săpăm şanţuri antitanc şi minăm zona", a declarat generalul-locotenent Serhii Naiev, comandantul Forţelor Întrunite. "Pentru a împiedica invazia grupurilor de sabotaj inamice şi trecerea frontierei de către vehicule blindate, instalăm câmpuri minate corespunzătoare", a precizat el.

Obiectivul, a spus Naiev, este de a face acea zonă de frontieră "impracticabilă", deoarece Ucraina nu are "niciun prieten" de cealaltă parte a graniţei.

El a spus că, numai în ultimele 10 zile, armata a amenajat 30 de câmpuri cu mine antitanc şi bariere, folosind peste 5.800 de mine. De asemenea, a săptat aproximativ 5.000 de metri de tranşee şi 6.500 de metri de şanţuri anti-tanc şi a creat poziţii de tragere protejate.

De asemenea, autorităţile ucrainene continuă să îndemne civilii să părăsească zonele din Sumî care sunt bombardate în mod regulat de peste graniţă. Zborul dronelor şi activităţile pe căile navigabile sunt interzise, iar adunările, distracţiile şi alte evenimente de masă sunt interzise în zonele aflate pe o rază de 20 de kilometri de la graniţă, a precizat generalul ucrainean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » O dronă ucraineană a filmat momentul în care a fost atacată cu un sistem de rachete Tor. Proiectilul a trecut la câțiva centimetri distanță