Antena Meniu Search
x

Drama unei familii de sirieni: locuieşte pe un terminal al aeroportului din Moscova. Copiii dorm într-un fumoar

O familie de refugiaţi sirieni locuieşte de şase săptămâni într-un terminal al aeroportului din Moscova

Vezi și

O familie de refugiaţi sirieni locuieşte de şase săptămâni într-un terminal al aeroportului din Moscova. Doi soţi şi cei patru copii ai lor dorm pe jos, printre bagaje, într-un fost fumoar al aeroportului, pentru că autorităţile ruse nu le aprobă cererea de azil.

Sirienii nu au bani şi trăiesc din alimentele primite din partea oamenilor şi a organizaţiilor internaţionale care au aflat de situaţia lor tristă. Familia Ahmad trăieşte de o lună şi jumătate pe un terminal al aeroportului din capitala Rusiei Moscova. Locuiau de mulţi ani în nordul Irakului dar au fugit de acolo de teama teroriştilor ISIS. Au ajuns în Rusia în speranţa că acolo vor fi în siguranţă. Încă de pe aeroport însă, s-au lovit de birocraţie. Cererea de azil le-a fost respinsă de mai multe ori aşa că au rămas acolo.

Cei patru copii ai familiei dorm pe podeaua terminalului, într-un fost fumoar. Se înghesuie pe aceeaşi saltea şi aşteaptă să fie lăsaţi să părăsească aeroportul.

Cei şase sirieni speră ca, într-o zi, să ajungă în Marea Britanie. Autorităţile ruse refuză însă să îi lase să îşi continue călătoria şi îi acuză că au paşapoarte false. Nu a contat nici faptul că autorităţile din ţara natală au confirmat autenticitatea documentelor. În ciuda greutăţilor întâmpinate până acum, niciunul dintre refugiaţi nu vrea să se întoarcă în Irak.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Drama unei familii de sirieni: locuieşte pe un terminal al aeroportului din Moscova. Copiii dorm într-un fumoar