Antena Meniu Search
x

O femeie de 55 de ani şi-a născut propria nepoată: "A fost extrem de emoţionant. Nu aş ezita să o fac din nou"

Emma Miles, în vârstă de 55 de ani, s-a oferit să fie mamă surogat chiar pentru fiica ei, Tracey Smith, în vârstă de 31 de ani, care era îngrijorată că nu va avea niciodată un copil de-al ei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 29.03.2019, 15:22

O fetiţă sănătoasă a fost adusă pe lume pe 16 ianuarie
Femeia a slăbit 35 de kilograme ca să fie sigură că naşterea va fi în siguranţă - Facebook/ Adamazi Mbonu Onyi Jennifer

Emma Miles, în vârstă de 55 de ani, s-a oferit să fie mamă surogat chiar pentru fiica ei, Tracey Smith, în vârstă de 31 de ani, care era îngrijorată că nu va avea niciodată un copil de-al ei.

Astfel, mama ei s-a oferit să ajute şi a slăbit peste 35 de kilograme pentrua  ajunge la o greutate sănătoasă unei sarcini şi pentru a da naştere viitorului membru al familiei, în condiţii de siguranţă. 

În urmă cu 9 săptămâni, ea a născut o fetiţă sănătoasă, pe nume Evie. Acum, Tracey va sărbători prima duminică a Maicii Domnului cu fetița ei, mulțumită mamei sale generoase.

„Fiecare moment de durere a meritat atât de mult ca să putem strânge micuţa în braţe. Sunt atât de recunoscătoare pentru mama şi pentru darul ei uimitor pe care ni l-a oferit” a spus Tracey. 

Tracey a aflat că îi lipseau organele reproducătoare abia la vârsta de 15 ani, când a mers la medic pentru un control de rutină. Scanările au arătat faptul că ea se născuse fără uter, dar avea ovare şi trompe uterine. 

Femeia de 55 de ani şi-a născut propria nepoată

La 16 ani, Tracey a fost diagnosticată cu MRKH (sindromul Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser) - o afecțiune care determină ca vaginul și uterul să fie subdezvoltate sau absente, deși organele genitale externe sunt normale.

Doctorii i-au spus atunci că din păcate, ea nu va putea avea niciodată un copil al ei, pe cale naturală. Îna cel moment, mama ei Emma i-a spus că va face tot posibilul să o ajute. 

Aproape 15 ani mai târziu, când Tracey şi soţul ei Adam, în vârstă de 40 de ani, au luat în considerare un tratament pentru fertilitate, Emma le-a venit în minte ca opţiune. 

„Când am fost diagnosticată toată lumea mea era terminată, m-am frământat cu ideea că eu chiar nu voi avea vreodată un copil. Întotdeauna am știut că vreau să fiu mamă, chiar şi la 15 ani. După ce am aflat, mama mi-a spus că dacă am nevoie vreodată ea va face tot posibilul să mă ajute. Ştiam că într-o zi ar însemna că ea îmi va purta bebeluşul.” a povestit tânăra. 

De-a lungul anilor cele două mai aduceau în discuţie subiectul doar în trecere, fără să facă vreodată un plan ferm, dar în 2016 când Tracey l-a întâlnit pe Adam, planul devenea o oportunitate reală.

"Mi-am amintit promisiunea mamei pentru mine aşa că am întrebat-o dacă a fost serioasă cu oferta şi dacă şi-ar dori să îmi aducă pe lume copilul. Am fost încântată când mi-a spus: Sigur că am fost. Ea doar aştepta momentul în care să o întreb” a mai spus Tracey.

"Nu aş ezita să o fac din nou"

Tatăl lui Tracey, Robert Miles, în vârstă de 61 de ani, a fost foarte susținător - și a pus-o în scris, printr-un avocat, că el și Emma ar acorda cu fericire drepturile părinților lui Adam și Tracey odată ce copilul se va naşte.

Apoi, Emma, din Lampeter, West Wales, a pierdut 35 de kilograme și a luat comprimate hormonale, pregătindu-şi corpul pentru sarcină. Şi a avut noroc. A rămas însărcinată de la prima încercare de tratament. 

Conform Mirror, pe 16 ianuarie 2019, Evie Siân Emma Smith s-a născut cu o greutate de 3.300 kg prin operație de cezariană, fără complicaţii

„Eu şi Adam am avut voie să îi fim alături în sală atunci când mama a născut-o pe Evie. A fost un moment emoţionant, incredibil. Erama tât de nerăbdătoare şi voiam ca totul să meargă perfect, ca fetiţa să ajungă pe lume în siguranţă” a spus Tracey.

„Să aflu că Tracey nu putea avea copii a fost un şoc pentru mine. Rareori îşi deschidea sufletul şi se destăinuia, dar când am aflat diagnosticul îmi aduc aminte că stăteam pe marginea patului ei şi i-am spus: Sunt aici pentru tine dacă vei avea nevoie de mine” a povestit mama surogat, Emma. 

„În ciuda vârstei mele nu mi-am făcut griji să nasc, deloc. M-am concentrat pe faptul că aveam să fac ceva frumos pentru fiica mea. Nu simt vreun ataşament diferit faţă de Evie, în afara celui de bunică. Tracey este copilul meu şi aş face totul pentru ea ca mamă.  Dacă ar trebui să fac asta din nou, nu aş ezita. A fost un moment emoţionant” a mai adăugat mama lui Tracey. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O femeie de 55 de ani şi-a născut propria nepoată: "A fost extrem de emoţionant. Nu aş ezita să o fac din nou"